31.000 lei/lună pentru secretarul de stat din Transporturi, specialist în agroturism. Are 35 de ani

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.09.2023 - 23:56
Șeful Aviației Civile, Bogdan Mîndrescu - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Bogdan Mîndrescu este secretar de stat în Ministerul Transporturilor și membru în două Consilii de Administrație. Câștigă lunar 31.000 lei și decontează o chirie de 2.500 lei pe lună. E specialist în agroturism și a făcut dreptul la privat.

SHARE

Bogdan Mîndrescu este secretar de stat la Ministerul Transporturilor, deși studiile lui nu au nicio treabă cu acest domeniu.

Mîndrescu a terminat Facultatea de administrare a Afacerilor la Universitatea București, de unde a ieșit economist. Un an a urmat în paralel și „Management în Dezvoltarea rurală și agroturism” la Universitatea de Științe Agronomice. 

31.000 lei/lună pentru secretarul de stat din Transporturi, specialist în agroturism

Apoi, își îndreaptă atenția spre universitatea privată Dimitrie Cantemir, considerată slabă de mediul academic. Aici, termină un master în „Integrare Europeană și afaceri” și apoi, dreptul. 

Citește și: Secretar de stat la Muncă cu 8.500 lei pensie specială la 49 ani. A fost șef de post într-un sat

Prima slujbă a fost de consultant vânzări la Bancpost.

În 2011 este economist la Formenerg, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud. Din 2012 (vârsta 24 de ani) își începe cariera în sectorul public.

Din 2017 este membru în Consiliul de Adminstrație al Registrului Auto Român unde e și acum. Ce legătură are cu acest domeniu un absolvent de economie cu dreptul la privat e imposibil de spus.

Face un master spațial în 5 ani

Între 2015 și 2017 este director în Ministerul Transporturilor. Este exact momentul în care decide să urmeze un Master în Inginerie spațială, pe care îl termină în 5 ani, între 2016 și 2021 (în mod normal e vorba de doi ani). 

În timp ce studiază ingineria spațială continuă să fie angajat la stat. E președintele Consiliului de Administrație și apoi, Director General al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Între 2019 și 2020 este consilier al Ministrului Fondurilor Europene. CV AICI

Mîndrescu are 3 surse de venit care îi aduc, în total, suma de 31.000 lei pe lună. Câștigă mai mult ca Iohannis.

- membru în CA al RAR: 162.000 lei

- membru în CA Autoritatea Aeronautică Civilă: 93.000 lei

- secretar de stat Transporturi: 116.000 lei.

El decontează și chirii în valoare de 30.000 lei pe an, adică 2.500 lei pe lună.

Recapitulare: un economist de 35 de ani cu dreptul la privat și specialist în agroturism a fost pus să conducă Aeroportul București și, apoi, a fost promovat în Consiliul de Administrație la Autoritatea Aernautică și secretar de stat la Transporturi.

Cum se explică ?

Newsweek România a sris că părinții lui Mândrescu au legături politice: mama, Mîndrescu (fostă Cutaș) Luminița, a fost șefa unui departament din Consiliul Județean Buzău, fiind apropiată de Marcel Ciolacu. Tatăl său, Adrian Mîndrescu, a fost în trecut șeful de cabinet al lui Viorel Hrebenciuc, unul dintre liderii vechi ai PSD și unul din susținătorii actualului șef al SIE, fostul deputat PSD, Gabriel Vlase.

Conform unui răspuns pentru Newsweek România, Bogdan Mândrescu are în atribuții sectorul aviatic din Ministerul Transporturilor de la transportatorul aerian de stat Tarom, Compania Națională Aeroporturi București, aeroporturile din Kogălniceanu și Timișoara, Școala Superioară de Aviație Civilă și Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile și celebra Regie Autonomă Administrația Română a Serviciilor de trafic Aerian, ROMATSA.

Citește și: Omul de la Transporturi: pe cine lasă la butoane Grindeanu când pleacă în vacanță

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te