Averea ascunsă a lui Piedone. Se plimbă cu motoscuterul, deși are în garaj mașini de lux și de epocă

DE Stelian Negrea | Actualizat: 30.11.2023 - 15:01
Cristian Popescu Piedone și mașiniel sale de epocă Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea / conceptcarz
Licu Gabriel, proprietarul mașinii de lux cu care se plimbă Piedone. Foto Facebook
Van ul de lux cu care se plimbă Piedone, staționat în parcarea Primăriei Sectorului 5
Licu Matei, șoferul lui Piedone, deghizat în pensionar recunoscător
Cadillac model 1958 foto sunnysideclasics.com
Oldsmobile 1959 Foto: conceptcarz.com

Oficial, Piedone se plimbă la inspecțiile din sector cu motoscuterul. Apoi se urcă la volanul unei mașini de lux, care îi aparține fiului șoferului său. Colecția sa de mașini de epocă a mutat-o parțial pe numele său. Majoritatea se află încă pe numele unor apropiați.

SHARE

Oamenii și mașinile primarului

Matei Licu. Este șoferul lui Piedone. Este cel care îi sărută mâna pătimaș lui Piedone într-o poză devenită virală pe rețelele de socializare. Fiul său, Cristian Gabriel Licu, este proprietarul din acte al unui Mercedes V-Klasse, un van de lux cu care Piedone se plimbă pe străzile din București. Juniorul a fost angajat al Poliției Locale din Sectorul 5, subordonată Primăriei conduse de Piedone. 

Citește și: Popescu Piedone a demisionat. Nu se mai regăsește în politica lui Dan Voiculescu

Vlad Popescu Piedone. Este deputat PSD și fiul primarului. Are pe numele său nu mai puțin de 6 mașini de epocă: două Cadillac Deville, unul din 1968 și altul din 1974, Cadillac Eldorado din 1974, Oldsmobile din 1959, Mercedes 200 din 1966 și un BMW din 1985. Toate aceste automobile au fost deținute anterior fie de Piedone, fie de alți interpuși ai lui.

Iulian Cârlogea. Administratorul public al Primăriei Sectorului 5 și nepotul lui Piedone. Deține două mașini de epocă: un Mercedes din 1954 și un Cadillac din 1958, care au fost anterior deținute de Piedone.

Citește și: Piedone a anunțat la ce primărie va candida, în București, în 2024. Scăpăm de el doar prin vot

Dorin Capotă. Cumnatul lui Vlad Piedone. Are înmatriculat un Mercerdes 420 din 1985 cu numărul B 550 PIE care anterior fusese deținut de Titică Niculae, fost director general al Direcției de Infrastructură din Sectorul 5, adică tot în subordinea lui Piedone.

Alte mașini de lux sunt deținute de SRL-ul controlat în acte de cei doi copii ai edilului de la sectorul 5. Iar aici garajul e și mai spectaculos. Pe compania God Trust Enterprises SRL sunt înmatriculate un Rolls Royce Silver Shadow din 1975, Rolls Royce Silver Cloud din 1961, Cadillac Deville din 1959 și un Fiat 1100 din 1939.

Prin sector cu motoscuterul

Cu toate acestea, Piedone pozează într-un un om simplu. Mănâncă alături de muncitori și se plimbă prin sector cu motoscuterul.

În realitate, principalul său mijloc de deplasare prin București este un van de lux extrem de încăpător: Mercedes V-Klasse, B 189 CVM. Prețul de listă cu dotări minime începe la 80.000 Euro. Proprietarul din acte este un om simplu, Licu Cristian Gabriel, un fost angajat al Poliției Locale Sector 5. Cristian Gabriel e și fiul șoferului personal al primarului.

Newsweek România a fotografiat van-ul de lux al lui Piedone, atât la sediul Primăriei Sectorului 5, cât și la reședința nedeclarată a acestuia, din Bragadiru, despre care am scris aici.

Citește și: Schema "mătușa": Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Vezi mai sus imagini video cu vanul de lux al lui Piedone de lângă reședința acestuia din Bragadiru

Van de lux deținut de un dezvoltator imobiliar

Conform actelor consultate de Newsweek România, van-ul de lux a fost trecut pe numele fiului șoferului lui Piedone în august 2023, după ce primarul a fost eliberat din închisoare. 

Anterior, automobilul fusese deținut de societatea Simedo Construct SRL, o companie de dezvoltare imobiliară din Bragadiru, deținută de omul de afaceri Constantin Tudor, zis Cartofarul, care ridică clădiri și în sectorul 5. Acesta și-a făcut apariția, în această vară, la eliberarea din închisoare a lui Piedone. 

Mai mult, același om de afaceri i-ar fi fost naș lui Piedone când acesta și-a serbat cei 25 de ani de căsătorie. 

Șoferul care îi pupă mâna primarului

Piedone este celebru și pentru o fotografie în care un domn în vârstă îi sărută recunoscător mâna. Bătrânelul, care ar fi putut fi arhetipul pensionarului sau alegătorului recunoscător primarului, este nimeni altul decât șoferul său: Matei Licu. 

Cel care îl conduce în fiecare zi prin oraș pe Piedone în van-ul de lux, deținut în acte de fiul său. 

O colecție impresionantă de mașini de epocă

Piedone nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru mașini de epocă. O pasiune scumpă. 

De aceea, proprietățile de pe strada Sipetului 3-5-7, din Bragadiru, acolo unde își are reședința nedeclarată, au la stradă uși largi de garaj, unde pot adăposti un număr impresionant de autoturisme.

Conform ultimei sale declarații de avere, depuse ca primar al sectorului 5, unde a fost reînscăunat din această vară, Piedone și-a mai păstrat pe numele său un număr de mașini de epocă: trei Cadillac-uri fabricate în 1968, 1973 și 1974, un Oldmobil din 1959 și un Mercedes din 1996. 

Alte mașini de epocă la fiu, nepot și cumnat

Piedone nu e singurul pasionat de mașini de epocă. Fiul, nepotul său, chiar și pe firma copiilor săi sunt trecute mașini de epocă. 

Conform declarației de avere din 2023, fiul lui Piedone a devenit brusc proprietar a nu mai puțin de 6 mașini de epocă: două Cadillac Deville din 1968 și 1974, un Cadillac Eldorado din 1973, un Oldsmobile din 1959, un Mercedes din 1966 și un BMW din 1985. 

Foarte probabil, o parte din aceste autoturisme, care sunt similare cu cele din declarația de avere a primarului de la 5, le-a transferat către tatăl său după ce acesta a ieșit din închisoare. 

Alte mașini de epocă, ce au apărut în declarațiile de avere ale lui Piedone înainte de a intra în închisoare, se află pe numele administratorului public al sectorului 5, Iulian Cârlogea, nepotul său. Acesta din urmă a decis să înmatriculeze un Mercedes din 1954 și un Cadillac din 1958, aflate anterior în proprietatea lui Piedone. Dar și o Dacie din 1982. 

O altă mașină de epocă, un Mercedes 420 din 1985, a trecut prin mâna apropiaților lui Piedone. 

A fost deținut de către Titică Niculae, fost director general al Direcției Infrastructură din Primăria Sectorului 5, care l-a vândut lui Dorian Capotă, cumnatul fiului lui Piedone. 

Familia lui Piedone se plimbă cu bolizi de lux

Piedone și familia acestuia sunt obișnuiți să conducă mașini de lux. Nu doar de epocă. 

Plimbarea noastră prin fața reședinței acestuia din Bragadiru a scos la iveală nu numai că acolo se află vanul de lux al lui Piedone, dar și alte mașini folosite de acesta sau familia lui. 

De exemplu, în fața imobilului se aflau parcate un BMW X5, înmatriculat tot de compania God Trust Enterprises SRL, deținută de cei doi copii ai lui Piedone.

Bolidul de lux, fabricat în 2018, este folosit de fiul lui Piedone, deputatul PSD. 

În fața aceleiași proprietăți din Sipetului 7 era parcat și un Mercedes S400 cu numărul de înmatriculare B 120 WXW, aflat în proprietatea unei companii de pază Orion Security SRL. 

În realitate, conform surselor Newsweek România, autoturismul este folosit chiar de către primarul Piedone, când nu folosește van-ul de lux. 

A mers la pușcărie cu un autoturism al unei firme de pază

Legătura lui Piedone cu compania Orion Security este mai strânsă. 

După ce a fost condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, Piedone a fost dus la închisoarea Jilava cu un autoturism ce apare că este în proprietatea aceste companii de pază. 

E vorba de o Dacia Duster.

Nepotul lui Piedone, actualul administrator public al Primăriei Sectorului 5, Iulian Cârlogea a fost, conform declarației sale de avere din 2020, angajat al Orion Security. Le fel și soția acestuia de la vremea respectivă. 

Piedone este președintele Partidului Umanist Social Liberal în spatele căruia se află Dan Voiculescu, fostul angajat al companiei Crescent Maritime Ltd a lui Ceaușescu și patronul trustului media Antena Group.

Cârlogea este vicepreședintele acestui partid. 

La fel ca în situația vilei sale nedeclarate din Bragadiru, aflată pe numele unei pensionare de 87 de ani, primarul Popescu- Piedone nu a dorit să răspundă nici întrebărilor Newsweek România despre automobilele de lux și de epocă pe care le folosește. 

A refuzat să răspundă acestor întrebări, dar ne-a transmis sănătate și că abia așteaptă să citească materialele noastre. 

Citiți în episodul următor situația caracatiței de interese și de interpuși ai lui Piedone din Primăria Sectorului 5. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te