Schema "mătușa": Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

DE Stelian Negrea | Actualizat: 27.11.2023 - 13:24

Schema imobiliară prin care primarul sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, eliberat recent din închisoare, a înălțat o vilă de peste 200 de metri pătrați la intrarea în Bragadiru, o are în centru pe o pensionară de 87 de ani, care administrează afacerile copiilor săi.

SHARE

Domeniul primarului Piedone este ascuns pe numele unei pensionare care are 87 de ani.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, "spălat" și eliberat din închisoare. I s-a transmis că va fi liber

Ana Roșca. Are 87 de ani și o pensie de doar 2000 de lei, dar deține un domeniu impresionant la intrarea în orașul Bragadiru. Doar vila are 208 mp. Aici locuiește, de fapt, familia Piedone. Născută în Vâlcea, doamna Roșca este și administrator, la cei 87 de ani, în două companii deținute de copiii primarului. Una dintre aceste firme deține și terenul pe care este ridicat domeniul imobiliar. 

Citește și: Tragedia putea fi evitată. Primarul Piedone nu a controlat niciun bar cu 20 luni înainte de Colectiv

Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Iulian Cârlogea. Este nepotul lui Piedone și administratorul public al Primăriei sectorului 5. Într-o casă a lui Cârligea figurează cu domiciliul pensionara Ana Roșca, proprietara domeniului din Bragadiru. Cârligea e conectat și la adresa oficială din Capitală a primarului Piedone.

Citește și: Piedone a anunțat la ce primărie va candida în București în 2024. Scăpăm de el doar prin vot

Marian Preda. Noul subprefect al Capitalei este cel mai cunoscut vecin, în Bragadiru, cu Piedone și rudele acestuia. Preda a fost promovat politic, după ce a condus o companie din subordinea primarului Sectorului 5.

Bragadiru, strada Sipetului.  

Micuța stradă din Bragadiru este aglomerată de vile cu garduri înalte și cu piscine. Familia Piedone pare că a ocupat-o cu totul. 

Chiar prima casă, de la numărul 1, este proprietatea fratelui lui Piedone. 

La numărul 2 și 4, stau cei doi copii ai edilului. Firma celor doi copii deține și vila primarului, aflată la numărul 7. 

Între ele sunt alte proprietăți, deținute de aceeași pensionară, Ana Roșca, proprietara din acte a vilei de la numărul 7. 

Aici, în spatele unui gard înalt, se află domeniul neștiut al lui Piedone: o vilă cu un etaj, cu o suprafață totală de 208 metri pătrați. 

Dintre toate proprietățile din jur, cele de la numerele 3, 5 și 7, unde locuiește Piedone, sunt singurele care nu au extras de carte funciară. Teoretic, nu există în scriptele de la Cadastru și nu există vreo posibilitate să îi dai în vreun fel de urmă pentru a vedea în proprietatea cui se află. 

La numărul 5 se învecinează cu un garaj imens, acoperit, care poate adăposti multe automobile.

Piedone este un cunoscut colecționar de mașini de epocă. La numărul 3 este o altă intrare într-un alt garaj. Terenurile de la aceste două numere aparțin tot doamnei Ana Roșca, pensionara de 87 de ani. 

Vecin cu cuscra și subprefectul Capitalei

La una dintre vilele de peste drum, proprietară este Mariana Capotă, cuscra lui Piedone. 

Un alt vecin al lui Piedone este Marian Preda, noul subprefect al Capitalei, un apropiat al primarului de la sectorul 5. Marian, care deține vila cu piscină de la numărul 4, a fost director general al companiei publice, Amenajare Edilitară Sector 5. 

Terenul de sub vila cu piscină a noului subprefect al Bucureștiului este pe numele unor rude ale lui. La fel și un teren viran de lângă vila lui Piedone, pe care este amenajată o parcare improvizată. Cristina Preda, soția subprefectului, a fost șefa de cabinet a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD. Ea s-a plâns acum un an în presă că menajera i-ar fi furat bijuterii în valoare de 350.000 Euro. 

În spatele casei lui Piedone, un vecin, poate singurul care nu are legătură cu Piedone, a decis să-și scoată proprietatea la vânzare.

În casa nepotului 

Ana Roșca, pensionara de 87 de ani, nu mai are alte proprietăți imobiliare în afara celor din Bragadiru. Are însă domiciliul declarat într-o altă locație din sectorul 4 al Bucureștiului, pe strada Prașilei. Aici este proprietar Iulian Cârlogea, administratorul public al primăriei sectorului 5 și nepotul soției lui Piedone. 

Oficial, Piedone locuiește în altă zonă din București, strada Principatele Unite nr. 9. Aici sunt mai multe proprietăți, dar niciuna pe numele primarului.

Piedone a cerut, în urmă cu mai bine de 20 de ani, primarului sectorului 4 să-i repartizeze această vilă, drept locuință socială. 

Din cele 9 clădiri din incinta curții de la această adresă, două ies în evidență: una cu o suprafață construită  de la sol de 211 metri pătrați și o alta cu o suprafață la sol de 197 metri pătrați. Ambele, parter și mansardă.  Proprietarii din acte de la cea mai mare clădire sunt cei doi copii ai lui Piedone. Pentru un apartament i-au dat mamei lor drept de uzufruct viager. Adică aceasta se poate bucura de toate drepturile unui proprietar pe viață. 

La cea de-a doua clădire, unul dintre principalii proprietari este un nepot de-ai acestuia: Cârlogea Liviu. Adică fratele lui Iulian Cârlogea, administratorul public al sectorului 5. 

Terenul de 1300 de metri pătrați, pe care se află toate cele nouă clădiri, aparțin copiilor lui Piedone și nepotului acestuia. 

"Mătușica" afaceristă

Ana Roșca este administratorul companiilor God Trust Enterprises SRL și Chocoland SRL. 

Ambele sunt deținute în proporții egale de cei doi copii ai lui Piedone. Primul SRL deține terenul sub care a fost construită vila primarului din Bragadiru.

Afacerile copiilor lui Piedone sunt mai degrabă modeste. Interesantă pare doar secțiunea de capitaluri a primei companii unde, an de an, au avut la dispoziție sume de 1,5 milioane lei. Singura explicație pentru care doamna Roșca a fost trecută în actele oficiale este cea a preluării responsabilităților legale în privința administrării celor două companii. 

Cu alte cuvinte, Piedone se folosește de o octogenară pentru a-i feri de orice posibile sancțiuni legale pe cei doi copii ai săi. 

DATE FINANCIARE

God Trust Enterprises SRL

An                      Cifră afaceri     Profit                 Capitaluri

2022                  420.000             267.000              1.633.000

2021                  239.000             112.000              1.360.000

2020                  248.000             119.000              1.500.000

2019                  359.000             308.000              1.400.000

 

Chocoland SRL

An                      Cifră afaceri     Profit   

2022                  55.000               56.000

2021                  20.000               17.000

2020                  22.000               13.000

2019                  26.000*             12.000**

* Lei

** Sursa: Ministerul Finanțelor Publice

Primarul Popescu- Piedone nu a dorit să răspundă unui set de 11 întrebări pe care Newsweek România i le-a trimis. 

Erau întrebări privind legătura imobiliară cu pensionara Ana Roșca, vila din Bragadiru unde locuiește efectiv și despre motivele pentru care folosește o serie de interpuși pentru a-și masca proprietățile și mașinile scumpe. 

A refuzat să răspundă acestor întrebări, dar ne-a transmis "sănătate" și că "abia așteaptă să citească materialele noastre". 

Citiți în episodul următor despre colecția de mașini de epocă a lui Piedone și despre mașinile de lux cu care se plimbă fără să le aibă trecute pe numele său

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te