Logan, „mașina de 5.000 €”, a ajuns 8.400 de euro. Dacia a anunțat prețurile noii game

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.11.2020 - 12:50
Noua gamă Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Dacă cea mai ieftină versiune Dacia Logan, prima mașină europeană ”low-cost”, a avut un preț de bază de 5.900 de euro, TVA inclusă, acum, după 15 ani, cea de-a treia generație pornește de la 8.400 de euro, TVA inclusă, dar include tehnologii de ultimă oră.

SHARE

Prima generație Dacia Logan lansată în 2005, care a fost promovată drept ”mașina de 5.000 de euro”, nu a costat niciodată 5.000 de euro, decât prin programul Rabla. Cea mai ieftină versiune Dacia Logan I, botezată, simplu, ”Logan” a avut un preț de 5.900 de euro, TVA inclusă, și era dotată cu un motor pe benzină de 1.4 litri, care dezvolta 75 de cai putere, sistem ABS, cu repartitor electronic al forței de frânare, și un singur airbag, pentru șofer. Atât. Logan Logan nu a fost lansat de la început, ci în 2009.

Acum, la 15 ani de la lansarea Logan-ului și 11 ani de la cea mai ieftină versiune, cea de-a treia generație Dacia Logan pornește de la 8.400 de euro, TVA inclusă. Modelul de bază ”Access”, echipat cu un motor Sce de 65 de cai putere, mai slab cu 10 cai putere decât cel al Logan-ului Logan, este cu 770 de euro mai scump decât modelul anterior (7.630 euro) și cu aproape 43% mai scump decât cel mai accesibil Logan din istorie. Mai există o versiune de echipare intermediară, ”Essential”, iar ”Comfort”, cel mai bine echipat Logan III ajunge la 12.950 de euro, TVA inclusă, în cazul motorului TCe 90 cuplat la o cutie de viteze automată cu variație continuă, CVT.

În cazul hatchback-ului Sandero, noul model Sandero Access, echipat cu același SCe de 65 de cai, are un preț de pornire de 8.600 de euro, TVA inclusă, fiind cu 730 de euro mai scump decât vechea generație (7.870 euro). Versiunea Sandero Comfort cu motorul TCe 90 CVT afișează un preț identic cu cel al versiunii echivalente a modelului Logan III (12.950 euro, TVA inclusă).

 

Noua versiune crossover-izată Dacia Sandero Stepway este propusă în două versiuni de echipare, ”Essential” și ”Comfort”, cu motoarele TCe de 90 CP și ECO-G de 100 CP. Prețurile variază între 12.050 de euro pentru versiunea Sandero Stepway Essential cu motorul TCe de 90 CP și 14.050 de euro pentru versiunea Sandero Stepway Comfort, cu motorul TCe 90 CVT, TVA inclusă.

Atenție, vechea generație Sandero Stepway pornea de la 9.760 de euro, ceea ce înseamnă prețul de bază al noului model este cu 2.290 de euro mai mare, TVA inclusă.

Toate modelele din noua gamă Dacia Logan/Sandero, dezvoltate pe o versiune a platformei Renault de ultimă generație CFM-B, beneficiază de garanție de 3 ani sau 100.000 km.

Dacia nu a detaliat încă cele trei niveluri de echipare, ”Access”, ”Essential” și ”Comfort”, însă, conform informațiilor vehiculate în presa internațională, noile versiuni de bază Logan, Sandero și Sandero Stepway ar putea fi echipate, printre altele, cu Media Control, un suport special de smartphone, priză USB, două boxe și capac, pentru transformarea telefonului în sistem multimedia prin conectarea la mașină prin Bluetooth, frână de mână electrică și 6 airbag-uri. De asemenea, Media Control oferă un mic ecran TFT de 3,5 inch.

Citește și: 

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway: FĂRĂ DIESEL, dar cu LED-uri, trapă și sisteme istețe

SPECIAL Dacia și Logan, o poveste de 15 ani unică pe piața europeană

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te