Secretul tinereții explicat de un profesor de la Harvard. ”Ai putea juca tenis la 120 de ani”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.11.2023 - 14:59
Secretul tinereții explicat de un profesor de la Harvard. ”Ai putea juca tenis la 120 de ani” Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Secretul tinereții fără bătrânețe a fost explicat de un profesor de genetică de la Harvard. El susține că oamenii pot trăi mai mult de 200 de ani. El spune că îmbătrânirea este doar o boală pe care oamenii trebuie să o învingă și că este posibil să joci tenis la 120 de ani.

SHARE

Secretul tinereții fără bătrânețe este explicat de un profesor de genetică de la Harvard. El spune că este posibil ca oamenii să trăiască mult peste vârsta de 200 de ani. 

Îmbătrânirea trebuie privită ca o altă boală care trebuie tratată, potrivit expertului.

Secretul tinereții fără bătrânețe explicat de un profesor de la Harvard. ”Este doar o altă boală. La 120 de ani poți juca tenis”

Potrivit profesorului David Sinclair, dr., co-director al Centrului Paul Glenn pentru Mecanismele Biologice ale Îmbătrânirii și autorul mai multor cărți despre genetică, îmbătrânirea este doar o altă boală pe care oamenii trebuie să o învingă.

Pentru a realiza acest lucru, totuși, nu aveți nevoie de pastile - aveți nevoie de disconfort.

„Concluzia este că trebuie să-ți scoți corpul din zona de confort ”, a explicat Sinclair pe podcastul Rich Roll . „Problema cu lumea de astăzi este că vrem doar să fim relaxați și hrăniți. Nu vrem să simțim disconfort și asta duce la o mulțime de probleme. 

Dacă nu îi spunem întotdeauna corpului nostru că lucrurile ar putea fi problematice, trupurilor noastre nu le pasă - nu luptă împotriva bolilor; ei nu luptă împotriva îmbătrânirii.”

Citește și: S-a găsit ”secretul” tinereții fără bătrânețe. Acest proces poate ajuta adulții să trăiască mai mult

Metodele sugerate de Sinclair pentru a ne învăța corpurile să combată îmbătrânirea și, în cele din urmă, să inverseze procesul, nu sunt noi, mai degrabă, au fost auzite de multe ori înainte - dar toate duc la „disconfort”.

Potrivit lui Sinclair, primul lucru pe care oamenii ar trebui să-l facă pentru a trăi mai mult este „să mănânce mai rar”.

„Cred că cel mai important lucru pentru creșterea stării de sănătate, dacă ar fi un singur lucru pe care l-aș putea spune, ar fi să mănânc mai rar”, a spus el, adăugând: „Nu mânca trei mese pe zi”.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Citește și: Rețeta Sofiei Vicoveanca pentru „tinerețe fără bătrânețe”. Ce nu consumă. Folosește un produs secret

Următorul pas, unul evident pentru un stil de viață mai sănătos, este să faci des exerciții fizice.

Sinclair sugerează, de asemenea, să postească frecvent, explicând că omite „una sau două mese pe zi și asta mi-a schimbat viața”.

Postul este util în combaterea îmbătrânirii, deoarece crește nivelul de nicotinamidă adenin dinucleotide (NAD+), ceea ce în cele din urmă face ca „genele de reparare” ale corpului să fie mai active. Același lucru este valabil și pentru expunerea la temperaturi calde și reci, cum ar fi într-o saună.

Citește și: 40% din viață este obișnuință. Cum renunți la „proastele obiceiuri” și îți pui la treabă creierul

Pe lângă somnul adecvat, profesorul de la Harvard recomandă și limitarea consumului de carne - deoarece aminoacizii găsiți în carne activează mTor, o cale care oprește mecanismele de apărare ale corpului nostru și îi spune că este timpul să crească.

În cele din urmă, orice factori de stres, cum ar fi exercițiile fizice, postul și stresul la frig/căldură vă cresc nivelurile de NAD+, care, la rândul lor, mențin sirtuinele, o clasă de proteine ​​care reglează expresia genelor și repară deteriorarea ADN-ului, să funcționeze corect.

Fără NAD+, îmbătrânirea se întâmplă mai repede, indiferent de structura ta genetică, așa cum a explicat Sinclair: „80% din sănătatea noastră la bătrânețe se datorează stilului nostru de viață și modului în care trăim; doar 20 la sută sunt genetice”.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Citește și: FOTO Loredana Groza zice că nu și-a făcut operații estetice și dezvăluie rețeta care o ține tânără

Luând măsuri eficiente pentru combaterea îmbătrânirii, Sinclair consideră că „o lume în care oamenii ar putea trăi până la 250 de ani și să se aștepte să joace tenis la 120 de ani” este „realizabilă”.

„Nu există niciun motiv pentru care să nu putem face asta cu ingeniozitatea noastră”, a spus el, conform The independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te