Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a investit mii de € în criptomonede românești. I-a pierdut

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.01.2024 - 14:12
Fostul minstru al Educației, Liviu Pop, a investit mii de € în criptomonezi românești. A pierdut tot - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Fostul minstru al Educației, Liviu Pop, a investit mii de € în criptomonede românești. A pierdut toți banii pentru că aceste criptomonede nu mai au nicio valoare. Pop se pregătește intens să candideze la primăria Baia Mare cu sprijinul AUR, condus de George Simion.

SHARE

Fostul ministrul al Educației, Liviu Pop, a investit 5.000 de euro în criptomonede pe când era senator al României. Acest lucru apare în ultima sa declarație de avere, pe care a depus-o în anul 2020, când era senator.

Potrivit documentului pe care îl prezentăm mai jos, Liviu Pop a investit suma de 5.000 de euro. Declarația AICI

Liviu Pop specifică faptul că a investit acești bani cumpărând 500.000 de Betra Coin în anul 2020. După cum se vede mai sus, criptomoneda a fost lansată în județul Ilfov, de lângă București. Liviu Pop a rămas urgent fără bani.

Potrivit graficului de mai jos, criptomoneda nu mai are nicio valoare din septembrie 2020.

Liviu Pop a declarat, pentru Newsweek România, că a investit în criptomonede pentru că „erau primele românești”. El a susținit că a vândut criptomonedele în 2021 și nu a pierdut banii. După cum se vede din graficul de mai jos acest lucru nu este posibil, deoarece moneda a dispărut în septembrie 2020.

Mai jos aveți declarația de avere a lui Liviu Pop în care scrie că, în calitate de senator, a investit în criptomonede.

Criptomonedele sunt cel puțin controversate și un prilej pentru diverși indivizi de a se îmbogăți pe seama unor naivi.

Liviu Pop susține că a investit în criptomonedele românești pentru a susține afacerile locale. A pierdut toți banii în câteva luni.

Dar, faptul că un fost ministru al Educației a căzut pradă tentației de a se îmbogăți rapid, prin nemuncă, spune multe despre Liviu Pop.

A albit plagiatul lui Ponta

Liviu Pop este un profesor de matematică din Baia Mare. El a fost în două rânduri ministru al Educației. Liviu Marian: în perioada 29 iunie 2017–29 ianuarie 2018 și perioada 16 mai–29 iulie 2012 a fost ministru al Educației, Cercetării și Tineretului. 

El a fost pus, adesea, să facă treburile „murdare” ale guvernului. Spre exemplu, l-a albit pe Victor Ponta de acuzațiile de plagiat, desființând CNATDCU în timpul ședinței în care acest organism decidea că fostul premier a furat.

Citește și: Realizările lui Liviu Pop, scos de pe listă: albirea lui Ponta, editură unică, demiteri politice

Liviu Pop a inventat un compendiu unic și plin de greșeli. În septembrie 2017, Ministerul Educației a lansat un compendiu pentru elevii de clasa a V-a, un manual pentru mai multe discipline, care să înlocuiască la ore, timp de 8 săptămâni, manualele specifice fiecărei discipline, care nu au fost încă editate. Compendiul a fost plin de greșeli.

Citește și: Manualul unic gândit de Liviu Pop, „îngropat” de noul ministru al Educației

Liviu Pop nu a mai prins listele de senator al PSD în 2020. El a anunțat că va candida la primăria Baia Mare și încearcă să primească sprijinul AUR, condus de George Simion.

Citește și: Liviu "Genunche" Pop candidează la primăria Baia Mare. Probabil din partea AUR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te