FOTO Încă o „bombă” de la Dacia! Lucrează la un nou model botezat Dacia MiniSter, un SUV micuț

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.09.2023 - 12:28
Încă o „bombă” de la Dacia! Lucrează la un nou model botezat Dacia MiniSter, un SUV micuț - Foto: Renault - Imagine cu rol ilustrativ

2023 se pare că e anul surprizelor la Dacia. Dacă în ultimele luni au tot apărut informații despre o compactă Dacia de segment „C”, declinată ca hatch, sedan și break, în cadrul proiectului „C-Néo”, acum presa franceză vorbește despre Dacia MiniSter, un SUV micuț.

SHARE

Dacia nu mai face un secret din ambițiile sale de a-și extinde gama de produse și de a cuceri noi segmente de piață.

Cea de-a 3-a generație Dacia Duster este aproape gata de lansare și își va face apariția pe străzi în primăvara anului 2024, iar constructorul de sub umbrela Renault lucrează susținut la Bigster, „fratele” mai mare, cu 7 locuri, al SUV-ului.

Dar, Renault, se pare că, țintește și mai sus cu marca Dacia. În ultimele luni, au tot apărut informații despre o compactă Dacia de segment „C”, declinată ca hatch, sedan și break, în cadrul proiectului „C-Néo”.

Citește și: FOTO Top Secret: Dacia pregătește un break de familie hybrid și 4x4. Stepway de peste 30.000 €?

De asemenea, anul acesta, s-a vorbit și despre faptul că Dacia ia în calcul o mașină electrică ce poate fi condusă fără permis. Adică, un cvadriciclu electric, ca, de exemplu, Citroen Ami.

Citește și: FOTO Bombă! Dacia ia în calcul o mașină electrică de două locuri ce poate fi condusă fără permis

Dacia lucrează la un nou model botezat Dacia MiniSter, un SUV micuț

Autojournal.fr a anunțat recent că Dacia lucrează și la un nou model botezat Dacia MiniSter. Mașina ar fi un SUV micuț, poziționat peste Dacia Sandero Stepway (sau, cine știe, poate va înlocui modelul) ca dimensiuni și cu un design împrumutat la scară de la Bigster, pregătit să se bată pe piață cu modele precum Jeep Avenger.

Dacia MiniSter ar putea să apară pe piață în 2026, potrivit surselor jurnaliștilor francezi.

Noul SUV micuț Dacia ar avea logică. Ar face parte dintr-o strategie menită să poziționeze marca mai sus decât segmentul economic și, în același timp, să cucerească noi segmente de piață.

Citește și: VIDEO Toate detaliile despre Bigster, Dacia care costă 30.000 €: hibrid de 1.8 litri și 4x4 electric

Jeep Avenger este cea mai bună referință în acest sens, datorită imaginii sale de aventurier în afara drumurilor asfaltate, iar Dacia intenționează să se poziționeze în această zonă. De fapt, în timpul evenimentului său Manifesto din 2022, Dacia s-a axat pe activitățile în aer liber sau ca marcă "outdoor".

Iar faptul că Dacia ar ținti să concureze Jeep pe piața europeană a fost evocat încă din 2021 de Laurens van den Acker, șeful de design al Groupe Renault.

"În opinia mea, nu există niciun concurent serios pentru Jeep în Europa. De ce nu ar trebui să fie Dacia? (...) Nu există o marcă accesibilă asociată cu activitățile în aer liber. Una care să te scoată din oraș, ceea ce, mai ales de când cu epoca Covidului, devine extrem de important", a declarat Laurens van den Acker în 2021, într-un interviu acordat britanicilor de la Autocar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te