Superaliment folosit de astronauți te ajută să slăbești rapid și produce colagen pentru pielea feței

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.06.2024 - 15:10
Spirulina, folosită de astronauți, te ajută să slăbești rapid și produce colagen pentru pielea feței - Foto: Pexels / Arina Krasnikova

Superaliment folosit de astronauți te ajută să slăbești rapid și produce colagen pentru pielea feței, arată studiile realizate de nutriționiștii spanioli.

SHARE

Spirulina verde a devenit celebră după ce NASA a folosit-o ca supliment alimentar. Acum, știm mai multe și despre versiunea sa albastră. 

Superaliment folosit de astronauți te ajută să slăbești rapid și produce colagen pentru pielea feței

Spirulina este o algă unicelulară renumită pentru faptul că este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. În ciuda beneficiilor sale de-a lungul anilor, versiunea sa verde a devenit celebră în ultimele luni ca supliment alimentar folosit de astronauții NASA în misiunile lor spațiale.

Este posibil să fi auzit de ea datorită valorii sale nutritive ridicate și a tuturor beneficiilor pe care le aduce consumul ei; cu toate acestea, nu toate versiunile sunt la fel de celebre. În timp ce spirulina verde este bine cunoscută, spirulina albastră este mai puțin cunoscută.

Cunoscută sub numele de aur albastru, fibrele sale abundente și conținutul scăzut de calorii o fac un aliat excelent pentru persoanele care doresc să slăbească în cel mai simplu și eficient mod. Spre deosebire de alte suplimente, spirulina albastră acționează ca un prebiotic, astfel încât, în timp ce favorizează pierderea în greutate, promovează și sănătatea intestinală.

Diferențe între spirulina verde și cea albastră

Spirulina a fost studiată de mii de experți de ani de zile pentru conținutul său ridicat de acizi grași esențiali și pigmenți precum clorofila și ficocianina, care îi conferă proprietăți antioxidante puternice și sunt motivul pentru care este considerată un superaliment. 

Numele său provine de la forma spiralată a filamentelor sale, iar clasificarea sa, albastru-verde, se datorează faptului că poate apărea în ambele nuanțe, în funcție de tipul de pigment care predomină. În timp ce spirulina verde este dominată de clorofilă, spirulina albastră este dominată de ficocianină.

Citește și: Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

Ficocianina este pigmentul care conferă nuanța ușor albăstruie, dar este și un puternic antioxidant care se găsește doar în spirulină și în alte câteva specii de alge verzi-albastre. De asemenea, a început să se impună ca ingredient pentru crearea de alimente sănătoase cu această culoare distinctivă.

Beneficiile spirulinei albastre

Este considerată aur albastru, deoarece bogăția sa nutritivă, potrivit experților, este comparabilă cu cea a elementului chimic. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost cea care a desemnat-o drept un superaliment, precum și diverse studii științifice care au indicat efectele sale biologice capabile să îmbunătățească sănătatea.

Citește și: Leguma care te scapă de insomnii. Se pune sub pernă și costă doar 1 leu. Remediu natural

Spirulina albastră, datorită fibrelor sale abundente și conținutului scăzut de calorii, este aliatul perfect în dietele de slăbire sau pentru cei care doresc să includă un supliment în rutina lor alimentară. 

Aceiași compuși sunt cei care îi conferă superalimentului efectul de sațiozitate. Datorită consumului său, sub formă de smoothie-uri sau de rețete mai elaborate, ne putem simți plini și satisfăcuți.

Spriulina secretă și colagen care dă fermitate pielii, în special feței.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te