Liderul protestelor fermierilor, Dănuț Andruș, înființează Partidul Fermierilor și Antreprenorilor

DE Stelian Negrea | Actualizat: 15.01.2024 - 18:22
Liderul protestelor fermierilor, Dănuț Andruș, înființează Partidul Fermierilor - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Omul cu căciulă albă care negociază cu autoritățile zilele acestea lista de revendicări a fermierilor, Dănuț Andruș, este în pline demersuri pentru recunoașterea personalității juridice în instanțele de judecată a Partidului Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români.

SHARE

Dănuț Andruș, cel care s-a erijat în liderul protestelor fermierilor care blochează de aproape o săptâmână principalele orașe ale României, pare să fi renunțat la afacerile agricole și a trecut la cele politice.

Proces pentru înființarea unui partid politic

Pe rolul Tribunalului București se află un proces în care Dănuț Andruș și alte două persoane fizice cer instanței de judecată să acorde personalitate juridică unui partid politic: Partidul Alianție Fermierilor și Antreprenorilor Români.

Ultimul termen de judecată a fost pe 27 noiembrie 2023 când instanța a respins acțiunea celor trei care au făcut apel pe 18 decembrie.

Citește și: VIDEO Protestarii români au blocat Vama Siret. Niciun camion din Ucraina nu mai trece. Care e cauza?

“Dorim să facem acest partid politic pentru că și noi trebuie să avem reprezentare în țara asta. Ne uităm la 2-3 mari partide și gata. O țară normală nu poate funcționa așa. Instanța ne-a respins cererea de înființare a partidului pentru că deranjăm, pentru că așa funcționează instanțele, pentru că așa fac ele dreptate“, a declarat pentru Newsweek România, Dănuț Andruș liderul fermierilor protestatari.

Citește și: Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară. Unde sunt cele mai mari probleme?

El respinge acuzația conform căreia organizează aceste proteste în stradă pentru a avea o platformă politică pentru propriul partid politic.

Liderul protestelor fermierilor, Dănuț Andruș, înființează Partidul Fermierilor și Antreprenorilor

“Doamne Ferește ce legatură are coada vacii cu politica, noi avem probleme reale, politica nu are legătură cu nici un fel de mișcare de protest, ce legătură are politica în această mișcare, oamenii au ieșit din durere nu din politică“.

Andruș spune că nu știe când are următorul termen în instanța de judecată pentru a-i fi recunoscut partidul politic.

Listă de revendicări cu iz politic

Ultima listă de revendicări a fermierilor anunțată aseară la sediul Ministerului Finanțelor Publice cuprindea și o serie de revendicări ce excedea sfera agriculturii mergând către cereri privind desființarea pensiilor speciale, reducerea cheltuielilor bugetare etc.

Fermierii au declarat că nu s-au înțeles cu reprezentanții Executivului și că vor continua protestele alături de transporatori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te