Românii mănâncă preponderent carne de porc şi de pasăre, în timp ce vita, capra şi oaia sunt consumate doar ocazional şi în cantităţi mici, în principal din cauza preferinţelor culinare tradiţionale, a preţurilor mai ridicate.
Românii mănâncă preponderent carne de porc şi de pasăre, în timp ce vita, capra şi oaia sunt consumate doar ocazional şi în cantităţi mici, în principal din cauza preferinţelor culinare tradiţionale, a preţurilor mai ridicate.
Adrian Pintea: Sprijinul oferit de Ministerul Agriculturii în 2025 va continua și anul următor. Secretarul de Stat în Ministerul Agriculturii a subliniat că, la sfârșitul lunii noiembrie, se închide exercițiul financiar 2014-2020.
Disperați de lupii cenușii din Parcul Național Yellowstone care le atacă vitele și oile, fermierii fac apel la drone pentru a-i găsi și speria. Acestea dispun de camere cu termoviziune și boxe pentru a face zgomot. Una dintre cele mai eficiente melodii pare a fi Thunderstruck.
Viitorul agriculturii româneşti sunt asociaţiile de fermieri şi tinerii care investesc în tehnologii noi, cu pasiune şi viziune, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.
„Creditul Fermierului”, noua schemă de ajutor pentru agricultorii români. Este vorba de o inițiativă menită să faciliteze accesul la finanțare pentru fermierii români care activează în sectorul producției agricole primare. Bugetul total alocat programului este de 50 milioane €.
50.000 de euro ajutor de la stat pentru fermieri. Ce animal trebuie să crească? Cererile de finanțare se depun până pe 31 iulie.
Cine primește motorină la preț redus în România? S-au anunțat condițiile pentru această subvenție. Banii ajung până pe 30 aprilie.
O fabrică din România a schimbat radical regulile. Patronii nu mai acceptă legume de slabă calitate, ci pun accentul pe marfă de primă clasă, măsura stârnind un val de nemulțumiri printre agricultori.