Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară. Unde sunt cele mai mari probleme?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 14.01.2024 - 17:52
Protestele transportatorilor au blocat unele drumuri din țară - Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea - cu rol ilustrativ

Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară. A cincea zi de acțiuni ale acestora a adus noi probleme în traficul rutier de pe anumite șosele din România.

SHARE

Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară.Intrate în a cincea zi, acțiunile acestora încă afectează circulația pe câteva drumuri din țară, unde coloane de autovehicule conduse de participanți la proteste se deplasează cu viteză scăzută, creând blocaje în trafic.

Protestele transportatorilor au blocat mai multe drumuri din țară. Unde sunt cele mai mari probleme?

Protestele transportatorilor au perturbat și duminică, 14 ianuarie, circulația pe mai multe drumuri din țară. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a informat că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, cu viteză redusă, pe DN 2, în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov, din cauza autovehiculelor transportatorilor şi fermierilor care protestează pe prima bandă a ambelor sensuri de mers.

Citește și: Negocieri tensionate între fermieri și ministrul Agriculturii. Care este rezultatul negocierilor

IGPR recomandă conducătorilor auto să evite această zonă şi să folosească rutele alternative.

Pentru direcţia Urziceni - Bucureşti se recomandă ruta DN 2 - DJ 100 - DJ 200, prin localitatea Ştefăneştii de Jos, în timp ce pentru direcţia Bucureşti - Urziceni se recomandă ruta DN CB - DJ 100 - DJ 300, prin localitatea Găneasa, potrivit Agerpres.

De asemenea, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localităţile Câmpia Turzii şi Luna din judeţul Cluj, precum şi pe DN 2, în Vama Siret din judeţul Suceava, a mai informat Centrul Infotrafic, conform aceleiași surse.

Şi sâmbătă, în același context al protestelor, pe autostrada A6 Balinţ-Lugoj, la intrare în municipiul Lugoj, judeţul Timiş, traficul rutier a fost  blocat pe sensul de coborâre dinspre autostradă către DN6 (Varianta Ocolitoare a Mun. Lugoj), din cauza coloanei de autovehicule ce s-a deplasat cu viteză redusă pe DN6.

După aproximativ cinci ore, traficul a fost reluat normal atât pe autostrada A6 Balinţ-Lugoj, cât şi pe DN6.

De asemenea, un incident a avut loc vineri, pe șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, în timpul protestelor organizate de fermieri și transportatori, potrivit antena3.ro.

Citește și: Grindeanu, despre protestele transportatorilor: Să începi direct cu acţiuni de tipul acesta e ciudat

Unui copil aflat într-o mașină blocată în trafic i s-a făcut rău. Părinții au cerut ajutorul polițiștilor care au asigurat transportul la spital. Micuțul a primit îngrijiri medicale și se află în afara oricărui pericol.

Transportatorii şi fermierii se află în a cincea zi de proteste. Ei au demarat miercuri o serie de acțiuni, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te