Chiar și la vârste fragede, organismul nostru începe să piardă colagen, proteina esențială pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Factorii principali includ expunerea la soare, stresul, poluarea, fumatul, acoolul și alimentația neechilibrată.
Chiar și la vârste fragede, organismul nostru începe să piardă colagen, proteina esențială pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Factorii principali includ expunerea la soare, stresul, poluarea, fumatul, acoolul și alimentația neechilibrată.
Un nutriționist ne explică de ce este atât de important să creștem consumul de antioxidanți la pensie și care sunt fructele cu cel mai mare conținut.
Alimentul de toamnă pe care nutriționiștii îl recomandă. E bogat în fibre, potasiu, vitamina C și beta-caroten, care susțin sănătatea ochilor și a sistemului imunitar. De asemenea, e accesibil, versatil și disponibil pe scară largă în timpul sezonului.
Toamna îl colorează în nuanțe calde, dar puțini îi cunosc adevărata valoare. Deși pare banal și e adesea trecut cu vederea în fața altor fructe exotice, acest dar al naturii ascunde o comoară nutritivă. Îți dă colagen cât o farmacie.
Fructul de vară plin de vitaminele A și C, care te hidratează. Este o sursă bună de antioxidanți, potasiu și fibre – nutrienți care stimulează imunitatea, ajută la procesul de digestie și oferă protecție împotriva bolilor cronice. Cât să mănânci?
Are gust de miere, dar acționează ca un tratament anti-aging din interior. Bogat în vitamina C, antioxidanți și mangan, acest fruct susține producția naturală de colagen și redă pielii fermitatea și luminozitatea.
Tu știai că există un fruct care conține vitamina C, îți curăță ficatul și produce colagen. Cu siguranță îl ai în casă, în coșul de fructe și nu prea îl consumi. E puțin amar, însă are beneficii inedite.
Superfructul cu 60 de ori mai multă vitamina C decât citricele. Adio, riduri, e elixirul tinereții!