3 fructe antioxidante recomandate femeilor la pensie. Pline de vitamine, evitați să luați kilograme în plus
Un nutriționist ne explică de ce este atât de important să creștem consumul de antioxidanți la pensie și care sunt fructele cu cel mai mare conținut.
„Pentru mine, în general, este important să introducem fructele în alimentația zilnică, atât pentru conținutul lor de antioxidanți, cât și pentru tipul de fibre, care permit microbiotei intestinale (bacteriile intestinale) să-și extindă creșterea pozitivă”, subliniază nutriționistul de la Espacio Orgánico.
3 fructe antioxidante recomandate femeilor la pensie. Evitați îngrășarea
Potrivit acestui expert, „dacă vrem să profităm la maximum de aceste substanțe, trebuie să consumăm fructele întregi, nu sub formă de sucuri, decojite sau congelate, deoarece o mare parte din beneficiile lor se vor degrada”.
„Fructele mici, cu conținut redus de fructoză și culori intense, sunt cele care au cel mai mare indice de antioxidanți pe gram consumat: lămâile, strugurii, zmeura, caqui, coacăzele sau nespele sunt câteva exemple foarte interesante”, spune nutriționistul de la Espacio Orgánico. Sursa AICI
Cum ar trebui să fie alimentația unei persoane după 50 de ani
„De fapt, nu ar trebui să existe o diferență mare între alimentația unei persoane după 50 de ani și cea de înainte de această vârstă, dar este adevărat că începând cu această decadă avem o cerință mai mare de anumite micronutrienți care nu sunt întotdeauna prezenți în alimentația noastră”, explică Fernando Aparicio.
„Pentru mine, cel mai important este să fie o alimentație antiinflamatorie, deoarece marea majoritate a patologiilor occidentale pornesc de la medii inflamatorii provocate de probleme digestive metabolice și de microbiota noastră intestinală. Această inflamație, la rândul său, va epuiza rezervele noastre de antioxidanți”, explică nutriționistul.
Potrivit lui Aparicio, „o alimentație bazată pe legume, grăsimi sănătoase și proteine, în care carbohidrații sunt controlați și provin în principal din lumea vegetală (dovleac, dovlecel, morcov, cartof dulce, manioc, orez integral, leguminoase, quinoa etc.) și nu din procesarea alimentelor (făină, paste, dulciuri, pâine etc.) este esențială pentru ca sistemele interne să poată răspunde cu capacitate anti-îmbătrânire”.
Aici găsiți carbohidrați sănătoși
„Există multe posibilități și este important să nu ne limităm la o gamă restrânsă de fructe”, subliniază Fernando Aparicio.
Citește și: Fructele și legumele pe care nu trebuie să mănânci seara. Ce se întâmplă în organism dacă le consumi
„Extinderea varietății de fructe și legume consumate ne va oferi diferite tipuri de antioxidanți, atât vitaminici, cât și non-vitaminici, precum și stimularea diverselor tulpini intestinale care vor produce, de asemenea, molecule Redox (antioxidanți)”, adaugă el.
Dar dacă ar trebui să aleagă, acest nutriționist ar opta pentru rodia, kiwi și afine (și resturi de fructe de pădure) „datorită conținutului ridicat de vitamina C, bioflavonoide, antocianine și indicelui glicemic scăzut, care ne permite să consumăm cantități mari fără a compromite metabolismul glucozei”.