Ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci lămâi în fiecare zi. Ce organe au beneficii?
Consumarea zilnică a lămâilor aduce multiple beneficii pentru sănătate, sprijinind funcția inimii, protejând rinichii și contribuind la întărirea sistemului imunitar. Acidul citric și antioxidanții din fructe ajută la detoxifiere și la menținerea energiei organismului.
Lămâile sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care susțin sănătatea inimii și îmbunătățesc absorbția fierului, scrie UNIAN
Ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci lămâi în fiecare zi. Ce organe au beneficii?
Consumul de apă cu lămâie poate reduce, de asemenea, riscul de pietre la rinichi.
1. Reduce riscul de pietre la rinichi
Creșterea nivelului unui acid slab numit citrat urinar poate preveni pietrele la rinichi. Lămâile conțin o formă de citrat numită acid citric, care ajută la creșterea nivelului de citrat în urină, conform rapoartelor Health.
Acidul citric se leagă de cristalele de oxalat de calciu, împiedicându-le să formeze pietre la rinichi.
Citește și Metoda prin care lămâile rămân proaspete 40 de zile. Ai nevoie doar de un borcan sigilat și apă
Cum să bei suc de lămâie pentru sănătatea rinichilor
Consumul a 110 ml de suc concentrat de lămâie amestecat cu apă zilnic poate preveni formarea pietrelor la rinichi.
2. Îmbunătățirea sănătății inimii
Lămâile sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți care susțin sănătatea inimii.
Cantități adecvate de vitamina C protejează celulele de radicalii liberi. Acest lucru poate ajuta la prevenirea aterosclerozei (acumularea plăcii în artere), care crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.
Lămâile conțin antioxidanți fenolici care susțin tensiunea arterială, îmbunătățesc funcția endotelială și scad nivelul colesterolului „rău”.
3. Absorbție mai bună a fierului
O lămâie conține peste 30% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C, esențială pentru absorbția fierului . Vitamina C ajută la absorbția fierului non-hemic, care se găsește în plante și alimente îmbogățite cu fier.
4. Mai puține daune celulare
Antioxidanții din lămâi ajută la prevenirea deteriorării celulare asociate cu bolile de inimă, bolile de rinichi și boala pulmonară obstructivă cronică.
Valoarea nutrițională a unei lămâi fără coajă:
- calorii: 17;
- grăsimi: 0,2 grame (g);
- sodiu: 1 miligram (mg);
- carbohidrați: 5 g;
- Calciu: 1,6 g, sau 6% din valoarea zilnică recomandată;
- zaharuri adăugate: 0 g;
- proteine: 0,6 g;
- Vitamina C: 31 mg, sau 34% din valoarea zilnică recomandată.
Lămâile au un conținut scăzut de calorii și conțin micronutrienți precum potasiu, vitamina B6 și tiamină.