Anul în care Rusia comunistă a vrut să invadeze România condusă de Ceaușescu a fost unul de cumpănă pentru relațiile dintre țările din „lagărul socialist” și momentul gloriei maxime a liderului român datorită poziției sale tranșant critice față de acțiunile URSS de atunci.
Românul care a fost unul dintre fondatorii URSS este considerat un geniu militar, dar și „părintele spiritual” al Armatei Roșii, numele său fiind purtat, vreme de decenii, de Academia Militară de la Moscova.
SUA și Rusia au fost aproape de un război nuclear în perioada așa-numitului Război Rece, de după Al Doilea Război Mondial și până în 1990. Chiar și de-a lungul celor trei ani de război din Ucraina, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat cu folosirea armei atomice
Satelitul a plutit în tăcere deasupra capetelor noastre în ultimii 50 de ani, dar nava spațială sovietică scăpată de sub control, Kosmos 482, se îndreaptă în sfârșit înapoi spre Pământ.
România sărbătorește Ziua Victoriei pe 9 mai, la fel ca Rusia, o reminiscență a perioadei comuniste. Asta, în timp ce toate statele aliate occidentale din Al Doilea Război Mondial o fac cu o zi mai devreme, pe 8 mai. Dar de ce există două date diferite pentru același eveniment?