Pe fondul valului de caniculă care afectează România și întreaga Europă, medicii atrag atenția asupra importanței alimentației corecte. Hidratarea și consumul unor alimente potrivite pot preveni problemele de sănătate în zilele cu temperaturi extreme.
Stilul de viață s-a schimbat radical în ultimele decenii, iar asta se vede foarte clar în spatele ambalajelor colorate ale mâncărurilor „ready to eat”. Odată cu ritmul alert pe care l-a căpătat viața, oamenii au început să uite un obicei esențial: mâncatul în tihnă.
Trucul de slăbit cu semințe de chia și apă, viral pe TikTok, spulberat de un nutriționist ieșean: „Efect placebo”.
Impactul exceselor alimentare în concediu. Nutriționist ieșean: „Putem experimenta reflux gastroesofagian, mai ales dacă vacanța implică o activitate fizică redusă”.
Alimentul pe care să nu îl consumi niciodată dimineața, la micul dejun. Ce spun nutriționiștii? Iată de ce nu e bine să îl consumi și de ce trebuie evitat?