Ce a pățit o femeie când s-a lăsat de Cola dietetică. Nu se aștepta să aibă aceste reacții

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.11.2023 - 16:59
Ce a pățit o femeie care a renunțat ca Coca Cola Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Mulți oameni consumă cola dietetică în speranța că aceasta nu va îngrășa la fel de mult ca cea ”cu gust original”. O femeie a renunțat la Coca Cola, acesta fiind singurul ei viciu, Nu a simțit diferența imediat dar specialiștii au o altă părere.

SHARE
O femeie a spus că a consumat zilnic, timp de 25 de ani Coca Cola. Apoi s-a oprit. Era singurul ei viciu. A spus că nu s-a simțit diferit dar specialiștii au fost de altă părere. 
 
Ea a spus că a început ,în schimb, să bea mai multă cafea dar și ceai. 

Ce a pățit o femeie când s-a lăsat de Cola dietetică. Nu se aștepta să aibă aceste reacții

”Am băut Diet Coke zilnic timp de 25 de ani, apoi m-am oprit: un nutriționist de la Harvard spune că mi-am făcut „o favoare” creierului. Timp de zeci de ani, consumul zilnic de o Coca Cola mi-a dat o explozie de cofeină și satisfacție.

Eram o mamă căsătorită, angajată, care practica yoga, făcea acte caritabile și vota la fiecare alegere. Nu mi-a fost permis un viciu relativ inofensiv? 

Apoi am împlinit 40 de ani și am început să mă gândesc la alegerile mele. Asta e obișnuit, presupun, atunci când ești prins în fasciculul tractor al Evului Mediu. Am decis să fac trei schimbări deodată: să merg mai mult , să stau mai puțin pe Twitter și, după 25 de ani, să dau jos Diet Coke.

Un an mai târziu, punctasem trei din trei. Nu am mai scris pe Twitter cu mult înainte ca aplicația ”Bird” să devină ”X”.  Numărul meu zilnic mediu de pași a fost de 10.000 sau mai mult , față de 7.000. Mi-am luat energia de la cafea și ceai .

Și nu m-am simțit diferit.

Nimic semnificativ despre sănătatea, mintea sau aspectul meu nu părea să se fi schimbat. A fost oare tot acest efort o risipă?”, a spus Ester Bloom conform CNBC.com.

Ea a decis să-i întrebe pe profesioniști. A fost surprinsă să găsească răspunsul unanim.

Citește și: Coca-Cola retrage anumite produse de la vânzare. Câțiva tineri s-ar fi intoxicat cu băutura

„Ți-ai făcut o favoare corpului tău și creierului”

„Corpul tău este foarte fericit”, i-a explicat Michiko Tomioka , un nutriționist certificat și expert în longevitate. 

Apoi, dr. Uma Naidoo – un psihiatru nutrițional și membru al facultății la Harvard Medical School – a fost de acord.

„Ți-ai făcut o favoare corpului tău și creierului”, a spus Naidoo. “Cred că este fantastic.”

Simțul meu al gustului nu mai este „păcălit” de exploziile chimice ale zahărului fals, a spus Naidoo. Deoarece sucul acidulat dietetic este „ hiper-îndulcit ”, doar o mică parte din ea vă poate stimula papilele gustative.

„Această înșelăciune care se întâmplă pur și simplu nu este bună pentru organism sau minte”, a spus ea. De altfel: „ Anxietatea este asociată și cu îndulcitorii ”, care pot perturba microbiomul intestinal . (Compania Coca-Cola nu a răspuns imediat la cererea de comentarii CNBC Make It.)

Era adevărat, acum că m-am gândit la asta, că am avut mai puține atacuri de panică în ultimul an. Dar de ce ar avea un asemenea efect o băutură gazoasă?

„ Sănătatea intestinului tău este legată de sănătatea creierului tău ”, a explicat Naidoo. „Odată ce intestinul este perturbat, creierul este și el afectat”.

Citește și: Cât costă o Coca Cola la magazinele din Europa față de România. Diferențe de preț sunt uriașe

Pe baza cercetărilor pe care le-a văzut – pe care le-a prezentat în prima sa carte bestseller, „ This is Your Brain on Food ” – este inteligent să eviți complet îndulcitorii artificiali . În schimb, folosiți cantități mici de miere sau curmale, care cel puțin au „un fel de nutriție”, a spus Naidoo. „ Este mâncare ”.

Efectele asupra sănătății nu trebuie să fie vizibile pentru a fi grave

Experții i-au spus că beneficiile renunțării la acest tip de suc s-ar putea să nu fie evidente – dar ele există.

”În primul rând, probabil că eram deshidratată. „După ce renunți, bei mai multă cafea și mai multă apă”, a spus Tomioka. Este o alegere superioară. „Apa este cea mai bună băutură din lume”.

Apa ajută la metabolismul , de exemplu, în timp ce Coca Cola poate răni în mod activ . Oamenii care beau în mod regulat orice fel de suc acidulat  tind să se îngrașe , a spus Tomioka. 

Ester Bloom și editorul principal al CNBC Make It, Vanna Le, au făcut turnuri din sticle și cutii de Diet Coke în 2018. Foto: cnbc.com

Citește și: Coca Cola schimbare de strategie la nivel global. Consumatorii din România vor fi direct afectați

Utilizarea pe termen lung a aspartamului, îndulcitorul din Diet Coke, te poate determina să colectezi „grăsimi viscerale”, care este „ tipul mult mai periculos ”, a remarcat Naidoo.

Vă poate afecta rezistența la insulină , expunându-vă la un risc mai mare de diabet , a spus Tomioka. 

Renunțarea îmi întărește și obiectivul de 10.000 de pași. Numărul specific de pași poate fi arbitrar , dar mersul pe jos îmbunătățește densitatea osoasă în timp ce consumul de băutură acidulată dietetică o poate eroda , a spus Tomioka. Acest lucru se datorează prezenței acidului fosforic, care poate deteriora și smalțul dinților .

Una peste alta, am fost trezită de lista lungă de efecte asupra sănătății pe care ambii experți mi le-au arătat și care nici măcar nu includea o posibilă legătură aspartam-cancer . Știam că Diet Coke nu era tocmai ceai de orz sau un latte cu turmeric . Nici eu nu credeam că este ca vinul împletit cu pudră de iocan .

Citește și: Coca-Cola, Pepsi și Nestle în topul companiilor care poluează cu plastic

Mă bucur să aud că organismul meu este probabil mai bine acum. Dar sincer, sunt mândră de mine pentru un alt motiv: am arătat că pot face ceva dificil și îmi pot recabla creierul după 25 de ani.

Este bine să știu că pot modifica obiceiurile adânc înrădăcinate . Numai asta ajută la stimularea unui sentiment de relaxare și încredere, a subliniat Tomioka.

A ști că mă pot schimba, chiar și mai ales acum, când am 40 de ani, aduce satisfacție. La fel de mult ca o Coca Cola rece la prânz? Poate că nu, dar satisfacția e la fel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te