Șoferii vor „zbura” pe autostradă între Brăila și Focșani. Preț: 13,7 milioane €/km. Gata în 2028?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.08.2024 - 16:13
Șoferii vor „zbura” pe autotradă între Brăila și Focșani. Preț: 13,7 milioane €/km. Gata în 2028? - Foto: Arhivă - Imagine cu rol ilustrativ
Șoferii vor „zbura” pe autotradă între Brăila și Focșani. Preț: 13,7 milioane €/km. Gata în 2028? - Foto: Arhivă - Imagine cu rol ilustrativ

Șoferii vor „zbura” pe autostradă între Brăila și Focșani. Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care nu a făcut mai nimic un an, a anunţat că a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (DEx 6), lung de 73 kilometri.

SHARE

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) anunţă că a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (DEx 6), lung de 73 kilometri.

Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 5 miliarde lei, fără TVA. Adică, de circa 13,7 milioane €/km.

Citește și: Buget pentru salarii de 2,8 milioane €, la compania de stat care nu face mai nimic de un an

Șoferii vor „zbura” pe autotradă între Brăila și Focșani. Preț: 13,7 milioane €/km. Gata în 2028?

”Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (indicativ DEx 6).

Acesta este primul proiect de infrastructură mare pe care CNIR îl va lansa în licitaţie, valoarea estimată a investiţiei fiind de aproximativ 5 miliarde lei (fără TVA)”, anunţat CNIR, potrivit News.ro.

Drumul Expres Focşani-Brăila va avea o lungime de 73 kilometri, iar durata contractului va fi de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie.

Drumul Expres va avea două benzi pe sens, acostament consolidat şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje).

Citește și: 5.000 lei vouchere de vacanță și sărbători, pentru bugetarii unei companii ce muncesc doar pe hârtie

Drumul Expres Focşani-Brăila va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi (DEx 6), Tulcea şi Constanţa.

În punctajul pentru licitaţie, CNIR a inclus criterii sociale (angajarea forţei de muncă din plan local) şi pentru protecţia mediului.

Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027.

Sectorul Focşani-Brăila face parte din proiectul denumit generic ”Milcovia Expres”, inclus în MasterPlanul General de Transport al României pentru legătura Focşani-Galaţi-Giurgiuleşti, asigurând baza necesară cererii de transport în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te