Vânzări-record: Modelele de înaltă performanță BMW M fac istorie la nivel global, dar și în România

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.01.2020 - 18:11

Anul 2019 a fost cel mai bun din istoria de 50 de ani a BMW M GmbH, producătorul asumându-și poziția de lider în segmentul automobilelor de înaltă performanță, cu 135.829 de unități livrate. În România, 10,2% din BMW-urile comandate au fost M-uri.

SHARE

BMW M GmbH a încheiat anul financiar 2019 cu un record absolut al vânzărilor. 135.829 de automobile de înaltă performanţă au fost livrate către clienţi. Comparativ cu anul anterior, numărul de automobile BMW M nou înmatriculate a crescut cu 32,2%. Prin acest rezultat, BMW M GmbH, subsidiara BMW Group care are statutul de constructor independent de automobile, și-a asumat poziţia de lider în segmentul său. Și, mai mult, anul financiar 2019 a înregistrat o creştere semnificativă și în ceea ce priveşte cererea pentru pachete M Sport (aproape un milion de mașini livrate la nivel global) şi echipamente opţionale exclusive BMW Individual (+50%).

Vânzile-record din 2019 reprezintă răspusul direct la ofensiva fără precedent de modele BMW lansate pe piață. Niciodată în istoria companiei nu au fost prezentate şi lansate atât de multe modele BMW noi într-un singur an. De exemplu, odată cu BMW X3 M, BMW X4 M şi modelele Competition respective automobilele de înaltă performanţă au devenit disponibile în premieră şi în segmentele Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) ale clasei medii. Iar prin introducerea BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi a modelelor Competition corespunzătoare a fost lansată o nouă generaţie de maşini sport de lux concepute pentru segmentul de înaltă performanţă.

Cea mai importantă piață pentru BMW M în 2019 a fost cea din Statele Unite – 44.442 de unități. Practic, fiecare al şaptelea automobil nou vândut de BMW în SUA a fost un M. A doua cea mai importantă piaţă a fost din nou Germania, cu 26.110 de maşini livrate. Iar podiumul a fost completat de Marea Britanie, cu 17.688 de unităţi.

295 de M-uri noi, în România

2019 a însemnat un an-record şi pentru livrările din România, cu un total de 295 unităţi, din care 223 de modele BMW M Performance şi 72 de modele BMW M. Cel mai de succes model M în România este BMW M5, cu 31 de unităţi livrate. Iar pe locul doi se află BMW M2, cu 27 de unităţi.

Finalul de an a dus şi primele livrări pentru BMW M8, X3 M şi X4 M, cu căte două unităţi din fiecare model. În total, 10,2% din vânzările BMW în România din 2019 au modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu faţă de media globală de 6.3%.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.