România, în Top 3 țări de coșmar pentru șoferi, alături de Columbia și Argentina

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 30.10.2023 - 14:15
România, în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini, alături de Columbia și Argentina - Foto: Facebook/Info Trafic 24 - Imagine cu rol ilustrativ

România se află în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini, din cauza ratei foarte mari de accidente rutiere mortale și a traficului aglomerat de pe șosele și din orașe.

SHARE

În lipsa unei infrastructuri dezvoltate corespunzător, în pas cu lumea (abia în 2023, la 33 de ani de la Revoluție, România a ajuns la 1.000 km de autostradă), drumurile din România sunt un coșmar atât pentru șoferii români, cât mai ales pentru cei străini, care vin să ne viziteze țara și sunt obișnuiți cu un trafic mult mai civilizat și sigur. 

Citește și: VIDEO România a ajuns la 1.000 km de autostradă în 2023. Cum arată „ciotul” de 13 km inaugurat

Conform unui studiu realizat de Zutobi, una dintre cele mai importante companii din lume care se ocupă de educație rutieră, România se află în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini. 

Mai „bine” ca țara noastră stau doar Columbia și Argentina.

Citește și: Bucureștiul, fără șansă să aibă inel de autostradă până în 2026. 26 km există doar pe hârtie

Analiza a luat în calcul mai mulți factori, precum siguranța rutieră, calitatea drumurilor și accesibilitatea prețurilor mașinilor de închiriat și a combustibilului pentru a determina care sunt cele mai bune și cele mai proaste țări pentru șoferii străini.

România, în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini

Șofatul într-o țară străină oferă oportunități de aventură de neegalat, permițând explorarea și descoperirea de noi locuri în propriul ritm. Dar, prezintă, de asemenea, și provocări, de la drumuri necunoscute, la reguli diferite și la dinamica traficului local. Iar, potrivit Zutobi, România figurează în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini.

Primul loc în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini este ocupat de Columbia. 

Columbia, deși este o țară cu buget redus în ceea ce privește închirierea de mașini și combustibilul, prezintă provocări pentru șoferii străini. Congestia ridicată a traficului, de 43,50%, și o rată notabilă a deceselor cauzate de traficul rutier, de 15,4 la 100.000 de persoane, pot face ca șofatul să fie stresant. Calitatea drumurilor este evaluată la 3,4/7, iar costurile de parcare, drept moderate.

Citește și: România va avea 2000 de kilometri de autostradă în 6 ani. „Am semnat contracte de 10 miliarde euro”

Pe al doilea loc în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini se află Argentina. 

Argentina le oferă călătorilor cu buget redus prețuri accesibile la carburanți, dar se confruntă cu provocări în ceea ce privește congestia traficului (40,50%) și siguranța rutieră, cu o rată a deceselor cauzate de traficul rutier de 14,1 la 100.000 de persoane. Calitatea drumurilor este evaluată la 3,6/7, ceea ce face esențial ca șoferii să dea dovadă de prudență.

Iar pe locul 3 în Top 3 țări de coșmar pentru șoferii străini figurează România. 

România, un tărâm al aventurii, oferă turiștilor care optează pentru o vacanță cu mașina o serie de oportunități accesibile. Costurile de închiriere de mașini și cele pentru combustibil sunt favorabile, oferind călătorilor o alegere economică. Cu toate acestea, navigarea pe drumurile din România poate fi solicitantă, cu un nivel ridicat de congestie de 40,50% care pune ocazional la încercare răbdarea. Rata remarcabilă a deceselor cauzate de traficul rutier, de 14,1 la 100.000 de persoane, subliniază importanța unui condus prudent, notează specialiștii Zutobi.

Top 5 cele mai bune țări pentru șoferii străini

1. Slovenia

2. Statele Unite

3. Singapore

4. Japonia

5. Spania

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te