VIDEO Infractorul „Chef” Liviu Dragnea, face orez cu legume, minciuni și propagandă anti-supermarket

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.04.2023 - 12:24

Cei mai renumiți bucătari cu stele Michelin pot fi invidioși pe Liviu Dragnea. Fostul lider absolut al PSD s-a rebranduit în „Chef Dragnea” și la prima rețetă postată pe YouTube a strâns peste 400.000 de vizualizări. Motivat, la a doua rețetă a început deja să facă propagandă.

SHARE

Fostul lider absolut al PSD, care a condus România cu mână forte din 2016 până în primăvara anului 2019, când a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, pare că a dat lovitura cu emisiunea de cooking „Bucătăria de Acasă cu Liviu Dragnea”. 

Motivat de succesul primului episod în care a gătit o rețetă de teci de fasole galbenă (peste 400.000 de vizualizări în doar 3 zile), Liviu Dragnea, care în pușcărie s-a întors la meseria sa de bază - mecanic auto, s-a grăbit să posteze a doua rețetă.

Citește și: VIDEO Liviu Dragnea a ajuns la cratiță. Unde are emisiune de cooking și ce i-au urat oamenii 

Într-o zi, rețeta de orez cu legume și ciuperci a lui Dragnea a strâns peste 67.000 de vizualizări, iar la canalul său de YouTube s-au abonat deja aproape 12.000 de oameni. 

Rețetă de orez cu legume și ciuperci „à la Chef Dragnea”, condimentată cu propagandă anti-supermarket și politică 

În cel de-al doilea episod al emisiunii de cooking „Bucătăria de Acasă cu Liviu Dragnea”, Liviu Dragnea prezintă o rețetă de post, de orez cu legume și ciuperci.

Dar, dacă în primul episod, „Chef Dragnea” s-a rezumat doar la un atac voalat la marile lanțuri de magazine, afirmând că „Comoditatea dată de hipermarketuri nu face decât să ne îmbolnăvească”, în cel de-al doilea începe să facă direct propagandă anti-supermarket, pro ingrediente românești și împotriva alimentelor de import și, bineînțeles, politică. 

Citește și: „Revoluția” mașinilor electrice în România: Rețelele sunt vechi, instabile și lipsite de putere

Dragnea începe să prezinte rețeta sa de orez cu legume și ciuperci făcând apologia uleiului de măsline. El spune că folosește doar ulei de măsline, deși acesta nu se produce nici în Teleorman, nici în altă zonă a României, iar fostul lider absolut al PSD repetă la „5” secunde că românii trebuie să folosească produse românești. 

La minutul „2:31” al episodului de 9 minute, „Chef Dragnea” subliniază că folosește ceapă românească: „Nu e umflată, nu e foarte mare, dar cel puțin e curată și sănătoasă, pentru că e din curte, de la un producător român, care, bineînțeles, nu are acces să-și vândă produse la hipermarketuri.

Nu are acces, pur și simplu, pentru că acolo trebuie să se vândă ceapă din Olanda, de exemplu. Trebuie să se vândă ardei din Spania. Am văzut de curând la un supermarket, care a inundat toată țara, afine... De unde credeți? Din Peru (...) Proprietarii acestor hipermarketuri urăsc producătorii români”.

Minciunile lui Dragnea cu programul "Tomata"

Apoi, la minutul „4:05”, Liviu Dragnea își aduce aminte de momentul în care a pornit programul „Tomata”. 

„Îmi aduc aminte, când am pornit programul Tomata, cum a crescut de 3 ori producția de tomate românești, cum scăzuseră importurile de tomate și, implicit, contrabanda cu roșii. Este foarte multă evaziune fiscală acolo.

Și ce mare fericire a fost pe străini și pe aceste rețele, după ce m-au luat pe mine, m-au ridicat.

Ce să vezi, programul Tomata a fost oprit, pentru că era făcut de mine și trebuia să fie oprit”, detaliază Dragnea pentru a „condimenta” rețeta de orez cu legume și ciuperci, după care adaugă în cratiță un bol de orez basmati care nu se produce în România.

Programul Tomata funcționează și în 2023, deși a fost un eșec până acum

În realitate, programul Tomata funcționează și în 2023, chiar dacă toți foștii ministri ai Agriculturii au spus că acest program a fost un eșec.

Guvernul a aprobat, la finalul anului 2022, Hotărârea ce reglementeză programul de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru 2023, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Astfel, resursele financiare necesării achitării obligațiilor de plată către potențialii beneficiari ai schemei de ajutor minimis se suplimentează, cuantumul va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar. În anul 2023, aceasta se aplică exclusiv pe teritoriul României, pe întregul teritoriu, pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în Ciclul I de producție.

Meticulos, „Chef Dragnea” prezintă și valorile nutritive ale rețetei sale de orez cu legume și ciuperci.

Rețeta de orez cu legume și ciuperci „à la Chef Dragnea”

Ingrediente:

Orez – o cană (160 – 170 g)
Ciuperci Champignons feliate – 100 g
Un morcov ras
½ ardei gras verde
½ ardei kapia
Mazăre congelată – 150 g
Bulion – 100 ml
Pătrunjel – una/două legături
Piper negru și verde, boabe
Sare grunjoasă neiodată

Mod de preparare:

- se călesc mai întâi ciupercile, după ce uleiul s-a încins, apoi se adaugă ceapa.

- se adaugă ardeiul gras și ardeiul kapia, morcovul ras, iar, apoi, se pun condimentele

- la final se pune orezul și se amestecă.

- Liviu Dragnea spune că a făcut o supă de legume, pe care o numește esență de vitamine și pe care o adaugă peste orezul cu legume, în loc de apă.

- se pune, apoi, mărarul și se lasă la fiert.

- aproape de final, se adaugă bulionul și se lasă pe foc până mai scade.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te