Cele mai vechi rețete de mâncare din lume au 4000 de ani și conțin indicații pentru ciorbe și tocănițe. Aceasta este concluzia cercetătorilor după ce au examinat mai îndeaproape tăblițele babiloniene descoperite acum mai bine de un secol pe teritoriul actualului Irak.
Cozonacul pufos, cu miez aerat și crustă rumenă, este sufletul mesei de Paște și amintirea vie a copilăriei petrecute în bucătăria bunicii. Însă rețeta perfectă nu stă doar în ingrediente, ci în gesturi blânde, răbdare și câteva secrete transmise din generație în generație.
Paștele e despre lumină, familie și gusturile care ne aduc aminte de copilărie. Și ce dar mai frumos poți face mamei tale decât un cozonac pufos, aromat, copt cu dragoste și fără zeci de minute de frământare? Cum?
Două rețete delicioase pentru Postul Paștelui se pot face extrem de simplu dacă aveți la îndemână ingredientele necesare. Mai jos puteți afla cum se prepară, de exemplu, borșul cu verzituri de primăvară.
De astăzi a început Postul Paștelui, cunoscut și ca Postul Mare. Astfel, creștinii care își doresc să-l țină renunță complet la alimentele de origine animală și mănâncă doar de post. Fasolea este unul din cele mai consumate alimente în post. Iată cum să-l pregătești.