Câștigătorul premiului Genius anunță că omul va atinge nemurirea în 2030. Cum va fi ținut în viață

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.03.2023 - 20:43
Ray Kurzweil, beneficiar al premiului Genius-Foto: Profimedia Images

Beneficiar al premiului Genius, cercetătorul și informaticianul Ray Kurzweil, prevede că omul va atinge nemurirea până în 2030. El a făcut anterior predicții corecte despre alte progrese tehnologice.

SHARE

Beneficiar al premiului Genius,  Ray Kurzweil, crede că omul va atinge nemurirea până în 2030.

Kurzweil este director de inginerie la Google și co-fondator și cancelar al Universității Singularity.

El prevede că nemurirea va fi atinsă până în 2030 și va coincide cu apogeul Inteligența Artificială la Universitatea Singularity.  

Omul va atinge nemurirea în 2030

Este o predicție îndrăzneață, dar expertul american a mai făcut estimări corecte, care la vremea respectivă au sunat incredibil.

Kurzweil spune că omul va fi menținut sănătos de nanoboții introduși în sânge și că vom putea să ne încărcăm gândurile și amintirile în cloud.

Astfel de progrese nu trebuie să sperie, deși îi vor face pe oameni „asemănători cu Dumnezeu”, spune omul de știință.

„Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai sexy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire”, declara el pentru NOEMA, potrivit mirror.co.uk.

„Dacă vreau să accesez 10.000 de computere timp de două secunde, pot face asta fără fir”, a explicat el, „și puterea mea de calcul se înmulțește în cloud de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru.”

Predicțiile exacte anterior despre progresele tehnologice includ afirmarea în 1990 că în 10 ani un computer ar putea învinge cel mai bun jucător de șah din lume.

Kurzweil a mai spus că dispozitivele wireless și portabile vor deveni o parte majoră a vieții moderne și chiar a susținut internetul atunci când mulți erau sceptici.

2029, anul în care Inteligența Artificială va fi avea un comportament la fel ca al unui om

Acum spune că Inteligența Artificială (IA) va atinge „nivelurile umane de inteligență” până în 2029 și un an mai târziu va urma nemurirea.

El a spus pentru Futurism: „2029 este data consecventă pe care am prezis-o pentru când IA va trece un test Turing (un test al capacității unei mașini de a prezenta un comportament inteligent echivalent cu cel al unui om sau care nu se poate distinge de acesta) valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane de inteligență.”

Citește și: VIDEO Revoluționar în medicină: Imprimă celule 3D direct pe organul vătămat, fără intervenții majore

De asemena, el a stabilit anul 2045 pentru momentul în care ne vom multiplica inteligența efectivă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care a creat-o la Universitatea Singularity.

Vorbind cu informaticianul Lex Fridman într-un podcast, Kurzweil a subliniat că oamenii vor putea „progresa speranța de viață umană cu mai mult de un an în fiecare an”, putând ajunge la nemurire până la sfârșitul acestui deceniu.

Citește și: Marea Britanie își face armată de roboți „Terminator” până în 2030. Vor lupta ca în filmele SF

În 2010, el și-a revizuit propriile predicții din ultimele două decenii și a descoperit că din 147 pe care le făcuse în 1990, 115 erau „pe deplin corecte”, după cum scrie IFL Science.

Alte 12 au fost în esență corecte și doar trei au fost complet greșite.

Previziunile incorecte ale lui Kurzweil includ mașinile cu conducere autonomă. A prezis că vor fi implementate în întreaga lume până în 2009.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te