VIDEO Italia i-a confiscat bunuri de +120 mil. € lui Nikita Mazepin, pilotul rus dat afară din F1

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.04.2022 - 14:02
Vila de lux cu 25 de camere a lui Mazepin, botezată „Rocky Ram”. / Foto: dailymail.co.uk

Autoritățile italiene i-au înghețat bunurile fostului tânăr pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin din Italia, inclusiv o vilă cu 25 de camere din Sardinia.

SHARE

Acțiunea, ca urmare a sancțiunilor impuse oligarhilor ruși, printre care se numără și tatăl său, din cauza războiului din Ucraina.

Oligarhul bieloruso-rus Dimitri Mazepin, principalul acționar al gigantului petrochimic rusesc Uralkali, i-a cumpărat fiului său Nikita locul în Formula 1, la volanul Hass. După ce Putin a atacat sălbatic Ucraina, americanii de la Haas l-au dat afară pe „talentatul” Nikita Mazepin și au șters sponsorul principal, Uralkali, de pe mașini.

Apoi, oligarhul Dimitri Mazepin și, indirect, fiul său Nikita au intrat sub umbrela sancțiunilor internaționale impuse apropiaților liderului de la Kremlin. 

Citește și: Formula 1 2022. „Revoluția“ efectului de sol și jantele cu capace aerodinamice în premieră

Poliția financiară italiană a confiscat vila de lux din Portisco în care locuia Nikita Mazepin, din zona Olbia, pe coasta de nord-est a Sardiniei, o regiune cunoscută drept „loc de joacă” pentru rușii bogați, precum și alte bunuri ale fostului pilot, bunuri estimate la peste 120 de milioane de euro, informează Daily Mail.

Vila de lux cu 25 de camere a lui Mazepin, botezată „Rocky Ram”, a fost cumpărată de oligarh în 2012 de la editorul unui ziar. Aceasta dispune de o grădină în trepte imensă, cu vedere panoramică asupra Mării Mediterane, și de o piscină în formă de rinichi.

Un oficial italian a declarat că imobilul se află în proprietatea unei firme cu sediul în Cipru, denumită Ferimod Investments, care a fost înființată în 2009, și că beneficiarul este tânărul Mazepin, în vârstă de 23 de ani.

Citește și: Fugind de sancțiuni, oligarhii ruși au zburat în Dubai. Acum, avioanele lor au rămas blocate acolo

„În urma verificărilor asupra subiectelor care fac parte din actuala listă de sancțiuni ale Uniunii Europene, a fost transmis un ordin de confiscare, pe numele lui Dmitri Mazepin și a fiului său, Nikita Mazepin, pilot la echipa de Formula 1 Haas până pe 5 martie, pentru vila dintr-un complex rezidențial în valoare de 105 milioane de euro”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției financiare italiene.

Oligarhul Dimitri Mazepin s-a născut la Minsk, în Belarus (Bielorusia, în fosta URSS), în 1968. În anii 1990, a ajuns să ocupe poziții executive în mari companii rusești de stat și private, precum TNK (Tymen Oil Company), Sibur (subsidiară Gazprom) sau Fondul Federal Rus de Proprietate. Iar în 2013, Forbes l-a catalogat pe Dimitri Mazepin drept unul dintre cei mai filantropi milionari ruși.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te