DOCUMENTE Peste 4.500 de oameni au luat COVID în spitale

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 28.10.2020 - 11:19

Peste 4.500 de îmbolnăviri cu coronavirus s-au înregistrat în spitale, din martie până la jumătatea lunii octombrie, conform unui document al Ministerului Sănătății, consultat de Newsweek România. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Iași, o zecime din total.

SHARE

Cele mai multe infectări au fost confirmate în spitalele județene și municipale, peste 1.400 de cazuri, din 147 de focare, urmate de spitalele de psihiatrie – 603 cazuri, din 20 de focare, centrele de dializă – peste 240 de cazuri, din 23 de focare.

Cele mai multe infectări cu coronavirus au fost confirmate în secțiile de chirurgie – 181 de cazuri, psihiatrie – 111 cazuri, iar la ATI – 42 de cazuri.

Județele care au raportat cele mai multe focare în spitale sunt: Iași – 470 de îmbolnăviri, Dâmbovița – 329 de îmbolnăviri, București-Ilfov – 309 îmbolnăviri, Brașov – 318 îmbolnăviri.

Până în 18 octombrie, în România fuseseră confirmate 182.854 de îmbolnăviri cu coronavirus și 5.931 de decese ale pacienților infectați.

Unul din 32 din totalul cazurilor era la personalul medical, adică peste 5.700 de cazuri confirmate, iar o treime din numărul infectărilor noi erau raportate în București, Iași, Cluj, Timiș și Dolj, conform unui raport de supraveghere al Institutului de Sănătate Publică.

Raportul, însă, nu a mai menționat nimic despre numărul de focare depistate în acea săptămână și nici date despre îmbolnăvirile pe județe și rata de pozitivitate.

Acesta a fost primul raport fără aceste date, după scandalul care a avut loc cu o săptămână înainte, când în București INSP anunțase o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori, în vreme ce Grupul de Comunicare Strategică anunța 2,76 infectări la mia de locuitori. Rata de infectare era importantă, întrucât pe baza ei se stabilesc restricțiile pe care le iau autoritățile.

Citește mai multe aici: De ce a dispărut jumătate din raportul săptămânal al INSP pe COVID: explicația Institutului

Bâlbâiala cu incidența cazurilor COVID. UPDATE - Explicațiile GSC - de ce se schimbă modul de calcul

Situația cazurilor COVID-19 pe secțiile spitalelor, în 18 octombrie. Sursa: Document MS, consultat de Newsweek România 

                         Secția - Număr focare - Cazuri în focare (total) 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.