Peste 123.500 de copii şi tineri, cu vârste între 12 şi 19 ani, vaccinaţi anti-COVID în cinci zile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.06.2021 - 16:43
Peste 123.500 de copii şi tineri, cu vârste între 12 şi 19 ani, vaccinaţi anti-COVID în cinci zile. / Foto: digi24.ro

Peste 123.500 de copii şi tineri cu vârste între 12 şi 19 ani s-au vaccinat anti-COVID, informează pagina de Facebook a Platformei naţionale de imunizare împotriva SARS-CoV-2.

SHARE

Potrivit sursei citate, 8.500 dintre aceştia au vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, a căror vaccinare a început pe 2 iunie.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că, de curând, Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului anti-COVID de la BioNTech - Pfizer pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. 

Citește și: Germania acuză Ungaria și Polonia de blocarea acțiunilor UE prin veto și cere vot majoritar

De ce este recomandată vaccinarea și în cazul minorilor

"Avem, din păcate, copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Or, este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil, care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii.

Oferind această posibilitate de prevenţie copiilor vulnerabili, putem să fim mai siguri pe mediul în care ei merg, pe mediul în care îşi dezvoltă viitorul. (...) În cazul celor care nu sunt în evidenţă cu boli cronice, vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de transmitere, de infecţie şi în felul acesta protejează mai bine familia, mediul şi colectivitatea", a spus medicul.

Citește și: 7.000 de deţinuţi apţi pentru activităţi productive, necalificate sau semicalificate

El a atras atenţia asupra faptului că rujeola face, de asemenea, victime în rândul copiilor, ca urmare a faptului că aceştia nu au fost vaccinaţi.

"Îmi este greu să explic cum putem să nu prevenim anumite boli, care sunt prevenibile prin vaccinare, să avem încă decese din cauza rujeolei şi vă dau exemplul ultimilor ani. În cadrul epidemiei de rujeolă au fost peste 20.000 de copii care au fost infectaţi, peste 64 de decese, toate apărute la copii nevaccinaţi.

Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale şi să nu putem să le accesăm. Tocmai de aceea cred că datoria noastră de acum înainte este una extrem de importată, prin a furniza toate informaţiile de care părinţii, aparţinătorii au nevoie ca să înţeleagă tot ceea ce înseamnă beneficiile unui sistem de prevenţie", a spus preşedintele CNCAV.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.