VIDEO Serghei Lavrov, șeful „Fake News” de la Kremlin, are un post occidental preferat: Fox News

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.03.2022 - 09:53
Serghei Lavrov, șeful „Fake News” de la Kremlin, are un post occidental preferat: Fox News. / Foto: reuters.com

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, șeful dezinformării mondiale al lui Putin, a dat declarat că Fox News este "singurul post american care prezintă și alt punct de vedere" despre războiul din Ucraina, despre care Rusia spune că este o „operațiune specială”.

SHARE

Potrivit The Guardian, Serghei Lavrov a afirmat, într-o emisiune la postul de stat Russia Today, că „cunoaștem manierele și trucurile care sunt folosite de țările occidentale pentru a manipula mass-media (...) Dacă luați Statele Unite, doar Fox News încearcă să prezinte un punct de vedere alternativ.”

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, întrerupt ca Ceaușescu, la mitingul de propagandă de la Moscova

De asemenea, The Guardian relatează că Kremlinul ar fi trimis televiziunilor „prietene” o cerere de a folosi cât mai mult reacțiile lui Tucker Carlson, unul dintre comentatorii politici ai Fox News, care, în trecut, s-a remarcat prin laudele aduse lui Donald Trump.

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Tucker Carlson afirma, printre altele, că "nu ar fi nicio trădare din partea SUA să-l susțină pe Putin", că "Rusia își apără interesele și securitatea" și că "Ucraina nu e o democrație". 
 

Lavrov: Rusia nu va accepta o ”lume unipolară” în care ”unchiul Sam” se comportă ca un ”şerif”

Rusia şi-a pierdut orice iluzie că s-ar putea baza vreodată pe Occident, iar Moscova nu va accepta niciodată o ordine mondială dominată de ”unchiul Sam” (SUA), care se comportă ca un ”şerif” şi încearcă să ia toate deciziile într-un ”saloon-bar” (bar specific Vestului Sălbatic), a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, conform Reuters.

Naţiunile occidentale au impus sancţiuni drastice în sectoarele financiare şi corporative ale Rusiei ca răspuns la invazia Ucrainei din 24 februarie, proiectând economia Rusiei în cea mai gravă criză de la destrămarea Uniunii Sovietice din 1991.

Lavrov a spus că reacţia Occidentului la ”operaţiunea militară specială” a Moscovei a ilustrat că Occidentul este complet dominat de Statele Unite şi că Uniunea Europeană este în mare măsură lipsită de putere.

”Dacă a existat vreo iluzie că ne-am putea baza într-o zi pe partenerii noştri occidentali, această iluzie nu mai există”, a spus Lavrov, în limba engleză, pentru postul de televiziune rus RT.

”Rusia va privi spre est”, a continuat el.

”Ceea ce îşi doresc americanii este o lume unipolară care să nu fie ca un sat global, ci ca un sat american – sau poate ca un saloon în care ştii că cel mai puternic ia deciziile”, a subliniat oficialul rus.

El a adăugat că multe ţări precum China, India şi Brazilia nu au vrut să fie comandate de ”Unchiul Sam”, care se comportă ca un ”şerif”.

”Acum va trebui să ne bazăm doar pe noi înşine şi pe aliaţii noştri, care rămân cu noi... Nu închidem uşa Occidentului – ei fac acest lucru”, a mai precizat el.

Răspunsul lui Lavrov la efortul Occidentului de a izola Rusia este similar reacţiei lui Putin, care a indicat în ultimele zile că era de după 1991 din istoria Rusiei s-a sfârşit şi că, de acum încolo, Moscova va privi spre China, India şi, tot mai mult, spre interior.

Putin susţine că acţiunile Moscovei în Ucraina au fost necesare, deoarece extinderea NATO la graniţele Rusiei ameninţa Rusia, iar Moscova trebuie să salveze de opresiune oamenii vorbitori de limbă rusă din Ucraina.

Ucraina susţine că invazia Rusiei e precum o acaparare de pământ în stil imperial rus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te