VIDEO Vladimir Putin, întrerupt ca Ceaușescu, la mitingul de propagandă de la Moscova

DE Elena Andrei | Actualizat: 19.03.2022 - 00:19

Discursul președintelui rus în direct s-a întrerupt pentru câteva minute, timp în care televiziunea de stat a difuzat cântece patriotice, iar imaginile arătau scena, unde trebuia să fie Putin, goală.

SHARE

Putin a urcat pe scena de pe stadionul Cupei Mondiale Lujniki din Moscova pentru a marca cea de-a opta aniversare a anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014 îmbrăcat într-o jachetă Loro Piana de 10.000 de lire sterline pentru a se adresa mulțimii adusă de activiști, exact ca la ultimul miting al lui Ceaușescu.

Pe lângă cei aduși de activiști, se aflau și fanii lui Putin, care fluturau steaguri naționale și bannere cu litera „Z”, simbolul invaziei Ucrainei.

Un moment bizar al discursului s-a petrecut când Putin a dispărut brusc din fluxurile de știri la mijlocul propoziției, imaginea trecând brusc la cântărețul Oleg Gazmanov și un cor ce intona cântece patriotice, lăsând impresia că discursul lui Putin nu a fost transmis în direct, mai ales că scena era goală.

Discursurile pe care le-a ținut în perioada premergătoare invaziei s-a constatat că au fost înregistrate, Putin nefiind văzut în public de la începutul atacului.

Într-un segment al discursului care a fost inițial întrerupt - dar ulterior difuzat la televiziunea de stat - Putin s-a asemănat cu eroul rus amiralul Fiodor Ușakov, care nu a pierdut niciodată o bătălie, într-o aparentă paralelă cu „succesele” sale în Ucraina, care în realitatea s-a transformat într-o baie de sânge pentru armata rusă.

Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus, care s-a încheiat la câteva secunde după întrerupere, cu Putin părăsind scena.

Citește și

O jurnalistă, care scria despre atrocitățile ruse din Ucraina, prizoniera trupelor de ocupație

EXCLUSIV Ce spune negociatorul României despre restituirea Tezaurului. Rușii nu ne răspund la mesaje

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor de presă  că emisia în direct a fost întreruptă din cauza unei „defecţiuni tehnice la un server".

Circumstanțele din jurul întreruperii, care sunt extrem de rare, deoarece programele de televiziune de stat care îl implică pe președinte sunt strict controlate, rămân neclare.

Este a doua oară când televiziunea de stat a întrerupt emisiunea în această săptămână, după ce o jurnalistă anti-război a intrat în platou unde se difuza principalul program de știri, arătând o pancartă în spatele prezentatorului cu lozinci denunțând războiul din Ucraina.

Semnul, în engleză și rusă, scria: „NO WAR. Opreste razboiul. Nu crede propaganda. Ei te mint aici.”

Canalul a trecut la un alt raport pentru a o elimina de pe ecran.

Mai multe canale Telegram care critică Kremlinul au raportat că studenții și angajații instituțiilor de stat din mai multe regiuni au primit ordin de la superiorii lor să participe la mitingul și concertele care marchează aniversarea anexării Crimeii. 

Interviuri luate de jurnaliști oamenilor ce ieșeau de pe stadionul Lujniki arată că participanții la eveniment erau lucrători guvernamentali care au fost presaţi să vină. Alții erau studenți cărora li s-a spus că ar putea avea o zi liberă de la cursuri dacă asistau la „un concert”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te