Consilier județean de la PNL Iași, învățător, înregistrat când înjură elevii de clasa a II-a la oră

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 01.03.2021 - 23:18
Constantin Șerban, Consilier județean de la PNL Iași, învățător, înregistrat când înjură elevii de clasa a II-a. Foto Reporteris

Un consilier județean al PNL Iași, care este și învățător, a fost înregistrat în timpul orelor de curs, când vorbește urât cu elevii din clasa a II-a și îi înjură. Constantin Șerban nu ar fi la prima abatere de acest tip.

SHARE

Consilierul județean PNL Constantin Șerban a fost înregistrat în timpul orelor de curs, la clasa a II-a, în timp ce înjura elevii și îi amenința cu bătaia. De altfel, anul trecut, mama unei fetițe a acuzat că aceasta din urmă a fost pălmuită de învățătorul Șerban și numită „butoi”, de față cu ceilalți colegi, potrivit publicației 7Est.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a declanșat atunci o anchetă la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu” și l-a sancaționat pe Constantin Șerban cu „observație scrisă”.

„Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)”

„Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!”

„De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.” 

„Vocabularul deasupra! Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!”

„Recidivist: Constantin Șerban a fost sancționat doar cu „observație scrisă”, în urma unor acuzații de violență fizică și verbală împotriva unei eleve pe care a numit-o „butoi” 

Aceste afirmații, puse pe seama învățătorului politician, au fost înregistrate audio într-o singură zi, când unul dintre părinți a reușit să strecoare un dispozitiv în ghiozdanul copilului său, potrivit publicației ieșene.

Pedeapsa tot pentru elevă

„Pe parcursul celor patru ore, Șerban țipă întruna la copii, cu mici întreruperi în care își trage sufletul. Părinții spun că unii copii au fost loviți, iar pe înregistrări se aud pocnete și izbituri”, scrie 7Est.

„Bă tu n-ai treabă, maică-ta… nu ai caiete, nu ai cărți… și ție îți trebuie papuci cu role, mă? Ești un obraznic, mă! Îți spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi? Ce programare, mă, mă duc acolo și mă tund! Ce, tu ești cucoana Manda să te programezi? Ia loc! Dă-ți aia din cap! Mai bine îți cumpără cămașă! Măi taci măi din gură, te-ai învățat ca o țață. Bărbații vorbesc mai puțin. Și nevastă-mea când vine acasă toca toca!!! (urlă tare)”.

Înregistrările audio pot fi ascultate aici.

Deși ancheta Inspectoratului Școlar Județean Iași confirma acuzațiile părintelui, autoritățile au recomandat doar mutarea elevei la altă școală.

„(…) la nivelul unității școlare s-au dispus următoarele măsuri: sancționarea cadrului didactic în cauză cu „observație scrisă” și recomandarea în vederea asigurării unei comunicări mai eficiente cu elevii și părinții elevilor aflați în clasa a II-a B”, comunica ISJ în decembrie 2020.

Mama nu a fost de acord cu această soluție. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te