230 de copii internați în spital cu COVID, recordul valului IV. La ATI sunt 20 minori, alt record

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.09.2021 - 22:39

Cu doar 15% de copii vaccinați și 30% din populație care a făcut schema completă, numărul minorilor aflați în stare gravă cu COVID crește. Numărul elevilor, profesorilor și părinților vaccinați este redus.

SHARE

Ultimele date oferite de graphs.ro arată că numărul copiilor aflați în spital urmare a infectării cu coronavirus crește constant. Această tendință există deja de două săptămâni. Dacă pe 7 septembrie erau 95 de copii internați în spital, pe 14 septembrie se aflau 145. Recordul a fost atins pe 20 septembrie cu 210 copii internați în spital.

Numărul copiilor la terapie intensivă a crescut, de asemenea, în ultimele două săptămâni. Ieri erau 20 de copii la ATI, față de 6 acum două săptămâni.

 

210 de copii internați în spital cu COVID, recordul valului IV. La ATI sunt 20 minori, alt record

Portalul datelazi.ro arată că numărul infecțiilor zilnice la copii este, de asemenea, în creștere. Sâmbătă au fost 723 de copii infectați, iar ieri au fost 541 dar la un număr de mai puține teste efectuate.

Newsweek România a atras atenția că România se îndreaptă spre o situație epidemiologică complicată în ceea ce privește infecțiile la copii, datorată faptului că numărul elevilor, profesorilor și părinților vaccinați este redus.  

Newsweek România a aflat, că, potrivit statisticilor oficiale, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, eligibili pentru vaccinare este de 1.448.870.  Procentul elevilor vaccinați împotriva coronavirus la această categorie de vârstă este de 12%. Autoritățile susțin că procentul ar fi crescut la 15%.

Procentul copiilor vaccinați cu o singură doză: 58% în Danemarca, 56% în Franța, 55% în Spania, 49% în Italia, și aproape 30% în Polonia.
 

Citește și: Școala începe cu 60% profesori, 12% elevi, 30% părinți vaccinați anti-COVID. Mult sub media UE

Statele din Occident au depășit România în ceea ce privește procentul de profesorilor vaccinați anti-COVID. Ne putem compara cu vecinii din Balcani.

Citește și: 60% din profesorii români, vaccinați anti-Covid. Peste Serbia și Bulgaria, sub Italia și Spania

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.