VIDEO Poliția Rutieră nu mai vrea Dacii și VW-uri. Cumpără 600 de BMW-uri cu 32 mii euro bucata

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.09.2022 - 15:46

Poliția Rutieră își înoiește flota de autospeciale, alcătuită în prezent din VW-uri Polo, Dacii Logan și Dacii Duster, cu 600 de BMW-uri Seria 3, cu tracțiune integrală și 184 de cai putere. Contractul este de 98.006.046 de lei, adică 19,6 milioane euro sau 33.200 euro/bucată.

SHARE

Poliția Rutieră își înoiește flota de autospeciale cu mașini puternice. Pe 15 mai, IGPR a postat în SEAP un anunț de achiziție prin licitație pentru 600 de mașini de poliție, cu o valoare totală de 98.006.046 de lei (19,6 milioane euro), în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.), axa 2.5.

Pe 16 august, IGPR a încheiat contractul cadru, iar pe 12 septembrie a fost semnat primul contract subsecvent pentru 100 de BMW-uri Seria 3 320i xDrive pentru 16.334.341 de lei (aprox. 3.267.000 euro), adică 163.343,41 de lei per bucată (aprox. 33.200 euro). Noile BMW-uri de poliție își vor face apariția pe străzile din România în următoarele 270 de zile, adică cel târziu în aprilie 2023.

Citește și: VIDEO Lucrările la „Golden Gate-ul” de la Brăila, spectaculosul pod peste Dunăre, au ajuns la 80%

Dacă autospecialele Poliției Rutiere din prezent au 90-120 de cai putere, conform caietului de sarcini, specificațiile celor noi sunt clar orientate către performanță.

Foto: Cu autospeciale BMW Serie 3, e adevărat, break, sunt dotați, de exemplu, polițiștii din Germania și Marea Britanie.

Specificațiile mașinilor performante de poliție solicitate de IGPR

- categoria M1;
- combustibil benzină;
- cilindree minimum 1.900 cm3;
- motor cu minimum 4 cilindrii, minimum 130 kW putere (177 CP), minimum 290 Nm cuplu;
- transmisie 4×4 permanent, cutie automată cu minimum 8+1 trepte;
- set roti cu pneuri de vară și unul cu pneuri de iarnă;
- roată de rezervă + cric + cheie roti;
- volan reglabil pe două direcții, cu comenzi montate pe el incluse;
- ABS, ESP, ASR;
- minimum 4 airbag-uri;
- proiectoare ceață;
- viteza maximă – minimum 210 km/h;
- accelerație de la 0 la 100 km/h în maximum 8 secunde;
- 5 locuri;
- culoare alb + inscripționare specifică;
- sistem de climatizare cu minimum 1 zona;
- oglinzi retrovizoare cu degivrare și reglare electrică;
- scaun șofer reglabil pe 3 direcții;
- geamuri electrice;
- covorașe față/spate cauciuc;
- priză suplimentară portbagaj de minimum 10A;
- rampă optico-acustică;
- acumulator suplimentar identic cu cel de bază.

Citește și: VIDEO SUA ar urma să trimită avioane F-16 și rachete „Patriot” în Ucraina. Culisele negocierilor

BMW Seria 3 320i xDrive

  • motor: 1.998 cmc
  • putere: 184 CP, la 5.000 - 6.500 rpm
  • cuplu: 300 Nm, între 1.350 și 4.000 rpm
  • tracțiune: integrală
  • cutie de viteze: automată, 8+1 trepte
  • viteză maximă: 230 km/h
  • accelerație 0-100 km/h: 7,7 secunde
  • consum mediu: 6,8 l/100 km (WLTP)

BMW Seria 3 a primit un facelift la începutul anului 2022. La nivelul design-ului au fost operate mici „retușuri” la partea frontală și partea din spate. De exemplu, farurile LED integrale, disponibile standard, sunt acum mult mai subţiri, cu contururi clare şi lumini de zi aranjate în formă L inversată pentru a crea un aspect armonios şi modern.

Sistemul de operare BMW 8, care include ecran central curbat BMW, aduce un plus de modernitate interiorului, iar toate variantele noului BMW Seria 3 vin echipate standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor pe volan şi o manetă a selectorului nou proiectată, care se remarcă prin dinamica sa de schimbare deosebit de pronunţată.  Cutia Steptronic oferă o funcţie Launch Control pentru o acceleraţie cu tracţiune optimizată la demaraj şi deblochează impulsuri ultrarapide de putere pe mijlocul intervalului de turaţii cu funcţia Sprint.

Sistemul de climatizare automat pe trei zone şi sistemul de navigaţie sunt disponibile standard. Iar alte noutăţi în lista specificaţiilor standard includ o oglindă retrovizoare cu efect antiorbire automat, pachetul extins de stocare şi Park Distance Control (PDC) cu senzori în faţă şi în spate. Acum, toate modelele vin acum şi cu BMW Live Cockpit Plus, inclusiv sistemul de navigaţie BMW Maps.

Toate motorizările pe benzină dispun de sistem de turboalimentare Twin Scroll, cu o singură turbină alimentată independent de la două grupe de cilindri. 

O serie de sisteme automate de condus şi parcare sunt disponibile pentru a ridica confortul şi siguranţa noului BMW Seria 3 la un alt nou nivel. Echiparea standard include avertizare de coliziune frontală cu intervenţie a frânei, care detectează prezenţa bicicliştilor, precum şi a automobilelor şi pietonilor, tempomat cu funcţie de frânare, afişarea limitei de viteză cu indicator de interzicere a depăşirii, asistare manuală pentru limitarea vitezei şi avertizarea de părăsire a benzii cu revenire pe bandă. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te