VIDEO Renault, dat în judecată pentru fiabilitatea motorului 1.2 TCe, montat inclusiv pe Dacia

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.07.2022 - 10:46
Renault, dat în judecată pentru fiabilitatea motorului 1.2 TCe, montat inclusiv pe Dacia. / Foto: archiwum.allegro.pl

Grupul Renault este vizat de o acţiune colectivă în justiţie în Franţa de către clienţii care s-au confruntat cu problemele motorului pe benzină 1.2 TCe, produs între 2012 și 2016. Acesta consumă anormal de mult ulei și a fost montat și pe modele Dacia, Duster și Lodgy.

SHARE

Christophe Leguevaques, avocat al platformei juridice MyLeo, implicată în această acţiune, a precizat că cele două mărci ale Grupului Renualt, Renault și Nissan, au fost înştiinţate de existenţa unei acţiuni colective în justiţie demarată de un număr de aproximativ 1.100 de persoane.

Avocatul a adăugat că, deocamdată, clienţii săi nu încearcă să obţină despăgubiri financiare dar ca un prim pas încearcă să obţină dovezi pentru revendicările lor, conform cărora cei doi constructori auto ar fi trebuit să demareze o procedură de rechemare la service atunci când au descoperit că există probleme la motoarele pe benzină de 1,2 litri, care a fost utilizat în 400.000 de vehicule din Europa între 2012 şi 2016.

Citește și: Ford a oprit livrările modelului electric Mustang Mach-E și a chemat în service 49.000 de unități

Renault a recunoscut că motorul 1.2 TCe „mănâncă” ulei

Renault a recunoscut anterior că acest tip de motor, produs în Spania şi Marea Britanie, consumă prea mult ulei dar a adăugat că aceasta nu reprezintă un risc la adresa siguranţei. Nicio procedură oficială de rechemare la service nu a fost demarată de organismele de reglementare.

Grupul auto francez a informat marţi că nu va demara o procedură de negociere colectivă, dar va analiza posibilitatea de a plăti despăgubiri clienţilor afectaţi de această problemă pe baza unei analize de la caz la caz.

"În primă instanţă, încurajăm clienţii care cred că au fost afectaţi de această problemă să contacteze reprezentanţa locală Nissan care va inspecta şi diagnostica în mod adecvat vehiculul şi va oferi sprijinul necesar", a informat Nissan, potrivit Reuters.

Citește și: FOTO Un Audi A5 a sărit trotuarul și a distrus o terasă din Bragadiru. Șoferul a fugit, era băut

La începutul acestui an, în presa franceză, au apărut informaţii că Renault ar putea fi vizat de o acţiune în justiţie din cauza problemelor de fiabilitate ale motorului pe benzină 1.2 litri TCe.

Între 2012 şi 2016, acest model de motor conceput de Renault a echipat mai multe modele ale mărcii franceze dar şi cele ale mărcilor Nissan şi Dacia.

Motorul pe benzină de 1.2 litri TCe a fost montat pe 400.000 de vehicule în perioada cuprinsă între luna octombrie 2012 şi luna iunie 2016. Acest bloc motor se regăseşte sub capota a numeroase modele Renault, precum Clio 4, Scénic 3, dar şi Dacia Duster 1, Dacia Lodgy sau Nissan Juke 1.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.