Secretul bancar al lui Orlando de la Finanțe

DE Petru Zoltan, Petre Bădică | Actualizat: 19.01.2019 - 14:00

„Taxa pe lăcomie“ ar putea fi și numele autobiografiei lui Eugen Orlando Teodorovici.

SHARE

Bancul zilei în Ministerul de Finanțe este că, dacă ministrului Teodorovici i s-ar impune o taxă precum cea la care au fost obligate recent băncile, aceasta nu s-ar numi „taxa pe lăcomie“, ci „taxa pe lăcomie și nesimțire“. Din ambele, Eugen Orlando deține cantități impresionante.

Arghirofilia, de exemplu, i-a băgat în conturi peste 800.000 de euro. O sumă enormă pe care, fără nicio jenă, ministrul de Finanțe o justifică prin împrumuturi bancare. Credite pe care, însă, Teodorovici nu le-ar fi putut obține bazându-se doar pe veniturile oficiale ale sale și ale soției. Iar suspiciunea că familia ministrului PSD avea venituri mai mari decât cele declarate a fost confirmată de către Agenția Națională de Integritate: o sumă de peste 200.000 de euro a fost identificată de inspectorii ANI ca fiind „avere nejustificată“.

În ciuda acestui trecut dubios, Eugen Orlando Teodorovici a fost cadorisit de Liviu Dragnea cu poziția de contabil al guvernului Dăncilă. Un post pe care pesedistul l-a primit cu satisfacție, chiar dacă a trebuit, astfel, să-l trădeze pe fostul premier Victor Ponta, în formula guvernamentală a căruia a fost o piesă cheie.
Nimic neobișnuit pentru Teodorovici, însă, un obișnuit al trădărilor: acum mai bine de zece ani, actualul social-democrat era un liberal convins, care făcea și donații generoase la partid (nu mai generoase, totuși, decât cele destinate ulterior PSD-ului).

Oportunismul lui Eugen Orlando a fost tot timpul calitatea sa forte: astfel a reușit să lucreze în mai multe ministere (în primul, la Transporturi, încă dinainte de a fi măcar student, necum să dețină vreo diplomă de studii superioare) și tot pragmatismul său calificat l-a împins să colecționeze diplome fără acoperire de la SRI sau să se laude cu statutul de doctorand peste un deceniu.

Iar azi, pentru a confirma că s-ar preta la aproape orice pentru a-și păstra privilegiile, acceptă să execute ordinele condamnatului pentru corupție Darius Vâlcov. Și, pentru asta, primește laude sincere de la Sputnik. Kanieț filma.

Citește totul despre „secretul bancar al lui Orlando”

Știți bancul cu banca lui Orlando? Rate de 4.500 de euro, venituri de 4.600 de euro

Debitorul Teodorovici, suspectat de ilegalități

Teodorovici, băiatul de la „seral“ care a sedus și abandonat un doctorat

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.