Sile Pietroi, zis Măcelarul din Glina, a amenințat un polițist că-l violează. A scăpat fără pușcărie

DE Adrian Costin | Actualizat: 20.02.2023 - 20:15
Interlopul Sile Pietroi l-a amenințat că-l violează pe un polițist. A scăpat fără o zi de închisoare Foto: magannews.ro

Interlopul Sile Pietroi, anchetat acum pentru cămătărie, printre victime numărându-se Gabi Torje și Elis Armeanca, a scăpat doar cu muncă în folosul comunității într-un alt dosar în care amenințase un polițist că-l violează și-l omoară.

SHARE

Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi sau “Măcelarul din Glina” are la activ aproape toate infracțiunile din Codul Penal. Gruparea sa activează atât în Glina, cât și în Sectorul 3.

În septembrie 2019, Sile Pietroi a fost anunțat că unul dintre oamenii săi este audiat la Secția 13, după ce ar fi spart o mașină parcată în fața unei săli de jocuri, situată în Sectorul 3, pe Bulevardul 1 Decembrie.

Interlopul Sile Pietroi a amenințat un polițist că-l violează

Pietroi a reușit rapid să afle numele polițistului care făcea audierea. Interlopul l-a sunat pe judiciarist și l-a întrebat, pe un ton amenințător, cât mai are de gând să-l țină pe tânărul acela „nevinovat”, după care l-a înjurat și l-a amenințat cu bătaia, violul și moartea.   

Citește și: Cine-s interlopii care-ți oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale din București și Ilfov

„Sile Pietroi a început să-l înjure şi să-l ameninţe cu acte de violenţă și cu acte de natură sexuală. Martorii au mai arătat că era vizibilă starea de temere a persoanei vătămate, iar la finalul programului, persoana vătămată şi-a lăsat maşina personală în curtea interioară a Secţiei 13 Poliţie şi a fost transportat la domiciliu de un echipaj de poliţie din cadrul secţiei”, au arătat magistrații.

Polițistul a sesizat procurorii, iar atât Vasile Fierbîntu cât și mai mulți martori au fost audiați la sediul Poliției Capitalei.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Sile Pietroi a scăpat doar cu muncă în folosul comunității la spații verzi sau policlinică

Un an mai târziu, interlopul din Glina a fost trimis în judecată, iar anul acesta, a fost condamnat definitiv, pentru ultraj, de magistrații Curții de Apel București, care au dat dovadă de blândețe.

Sile Pietroi a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare și a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la spații verzi sau la o policlinică, conform Gândul

Dosar de cămătărie

Interlopii Sile Pietroi și Cristi Bulgaru sunt vizați de un nou dosar în care sunt acuzați că au acordat împumuturi cu camătă la peste 50 de persoane, printre care și celebrii Elis Armeanca și Laris. Printre victime ar fi și fotbalistul Gabriel Torje.

Citește și: VIDEO Cum a fost lovit Florin Salam direct în față de un interlop drogat la o nuntă în Milano

Elis Armeanca și Gabi Torje, printre victime

Gabi Torje ar fi intrat în contact cu gruparea de cămătari la o sala de sport din Sectorul 3, pe care obișnuia să o frecventeze. Acolo, fotbalistul s-ar fi împrietenit cu proprietarul locației, Constantin Anton, zis Cristi Bulgaru, care ar fi fost chiar mâna dreaptă a lui Sile Pietroi.

Citește și: O doctoriță și-a ținut trei ani părinții internați în rezerve individuale la un spital de stat

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

Citește și: Povestea româncei acuzată că și-a înjunghiat și împușcat soțul, unul din capii mafiei 'Ndrangheta

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Sile Pietroi zis Măcelarul din Glina

Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi sau “Măcelarul din Glina”, a fost arestat în luna iunie 2008, împreună cu alţi 16 membri ai reţelei, toţi căutaţi pentru infracţiuni cu violenţa. După audieri, nouă membri ai grupării au fost reţinuţi de procurori. Tâlhăria, lipsirea de libertate, şantajul şi tentativa de omor calificat erau câteva din actele de violenţă pentru care cei nouă erau cercetaţi.

Inițial, Sile Pietroi a reuşit să fugă de poliţişti, dar a fost capturat după 24 de ore, la o baltă privată de peşte din Giurgiu. El avea asupra lui două arme – una cu gaz şi una cu bile, peste 2.500 de euro şi mai multe cartele telefonice noi.

A fost ulterior eliberat și și-a reluat infracțiunile. În 2020, se afla sub control judiciar, fiind cercetat alături de alți 13 interlopi, într-un dosar de furt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te