Cine-s interlopii care-ți oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale din București și Ilfov

DE Adrian Costin | Actualizat: 06.10.2023 - 06:49
Interlopi periculoși țși oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale din București Foto: pexels.com

Interlopi periculoși, cu caziere grele, sunt acum investitori imobiliari și-ți oferă apartamente în cartiere rezidențiale construite cu bani din infracțiuni în București și în împrejurimi.

SHARE

După o viață plină de infracțiuni, interlopi periculoși îți oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale construite din bani negri în București și Ilfov.

Surse din Poliție au explicat că investițiile de acest gen urmăresc spălarea sumelor mari de bani obținute, în general, din infracțiuni informatice, proxenetism, trafic de droguri și cămătărie.

Printre grupările infracționale care au ridicat imobile în București se numără apropiați ai clanului Cămătaru, dar și Pian, Pietroi sau Ștoacă.  

Citește și: Cum au scăpat Bercea Mondial, Izaura și fostul șef al Hidroserv, Marian Chitea, de spălarea de bani

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit că interesul lumii interlope pentru construcții a început aproximativ în urmă cu 15 ani, când tot mai mulți dintre liderii interlopi care, într-un fel sau altul, îi extorcau pe oamenii cu afaceri în construcții, s-au apucat, ei înșiși, să cumpere terenuri și să ridice blocuri, conform Gândul.

Citește și: Cum au dat Marinela și Rusalin, din clanul interlop Cârpaci, un tun de milioane din fonduri UE

Cine-s interlopii investitori imobiliari din Sectorul 1

În Sectorul 1, principalii constructori asociați lumii interlope au fost membrii clanurilor din localitatea Fântânele, cunoscuți, în trecut, ca samsari de mașini aduse din Germania și vândute, în țară, după modificarea, în prealabil, a indicatorului de kilometraj, în așa fel încât automobilul să pară mai puțin rulat.

Citește și: Tânăra ucisă în Gorj a zgâriat cu unghiile mașina polițistului care-a fugit când a apărut criminalul

Tot în Sectorul 1, spun anchetatorii, în spatele unor construcții s-ar afla clanul Liderică, grupare care, încă din anii ’90, a început să controleze cu autoritate piața prostituției din zona Gării de Nord.

Geamai, fost hoț de cai, dezvoltator în Sectorul 2

În Sectorul 2, unul dintre liderii interlopi care s-ar fi lansat în afaceri imobiliare ar fi Ion Tănase, zis Geamai. Acesta ar fi avut o suprafață de teren pe malul lacului Pantelimon. În vara anului trecut, Geamai a fost ridicat de polițiști, după ce soția sa a anunțat că bărbatul a îngropat, în curtea casei, mai multe arme de foc și o cantitate importantă de muniție.

Citește și: Un român s-a dat preot și a intrat să "binecuvânteze" locuințele într-un bloc din Italia. Ce a urmat

Sile Pietroi, de la cămătărie la imobiliare

În ce privește Sectorul 3, cel mai cunoscut reprezentat al lumii interlope devenit dezvoltator imobiliar ar fi Vasile Fierbântu, alias Sile Pietroi, care ar fi în spatele unor imobile ridicate în zona Cățelu. Recent, numele lui Sile Pietroi a apărut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT în care, printre victime, pe lângă mai mulți interpreți de muzică lăutărească a apărut și numele fotbalistului Gabriel Torje.

 
Pe piața imobiliară din Sectorul 4, pe lângă foști lideri ai grupării Sportivilor, s-a făcut remarcat ginerele temutului Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB. Cunoscut sub numele de Bebică a lui Ștoacă, tânărul ar fi ridicat un număr mare de blocuri, în zona Turnu Măgurele, la capătul bulevardului Constantin Brâncoveanu.

În Sectorul 5, unii dintre cei mai importanți interlopi care s-au implicat în construcții sunt apropiații Cămătarilor. Dintre aceștia s-a remarcat, spun anchetatorii, Dorel Cartofaru, care controlează Piața Pucheni și care ar fi construit din Sălaj până în Ferentari, dar și Ilie Ioniță, zis Zorilă.

Numele lui Zorilă a fost intens mediatizat, în 2018, când un bloc construit ilegal de acesta a luat foc din cauza instalației electrice improvizate chiar de către dezvoltator, în condițiile în care nu avea autorizație de construcție.

Din Sectorul 5, conform anchetatorilor, nu ar lipsi nici unele construcții ridicate de membrii clanului Pian, la marginea orașului, nu departe de Bragadiru, în proximitatea Penitenciarului Rahova.

Sectorul 6 a fost, mai degrabă, împărțit între gulerele considerate albe ale pieței imobiliare. Anchetatorii susțin că multe dintre construcțiile ridicate de membrii lumii interlope nu sunt profitabile, însă sunt utile pentru spălarea banilor ”la negru”, proveniți din infracționalitatea informatică, proxenetism și cămătărie, conform Gândul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te