Tatăl tânărului care a ucis doi studenți, legături cu Sile Cămătaru. „Pe soțul meu l-a îmbolnăvit”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.08.2023 - 17:29
Vlad Pascu, șoferul drogat care a produs un accident mortal la 2 Mai Foto: Facebook

Matei Vlad Pascu este numele tânărului de 19 ani care a condus drogat și a produs un accident grav în urma căruia au murit doi studenți. Este un copil de bani-gata și tragedia de la 2 Mai aduce cu cea de pe Șoseaua Chitilei din București, produsă de Mario Iorgulescu.

SHARE

Tragedia de la 2 Mai unde doi studenți au murit spulberați de bolidul unui băiat de bani gata scoate la iveală informații șocante. Este un copil de bani gata fără pic de teamă de autorități. Părinții lui sunt afaceriști iar tatăl, Mihai Pascu, ar avea legături cu Sile Cămătaru. 

Accidentul de la 2 mai pare tras la indigo după cel din urmă cu 5 ani când Mario Iorgulescu, fiul fostului președinte al LPF, Gino Iorgulescu. Drogat și beat, acesta a urcat la volan și a intrat cu Aston Martin într-un autoturism care circula regulamentar pe Șoseaua Chitilei. În urma impactului un tânăr de 25 de ani, tatăl a doi copii, a murit pe loc.

Cine sunt părinții lui Matei Vlad Pascu, tânărul care a urcat beat la volan și a ucis doi studenți

Mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, are afaceri cu imobiliare. Numele ei apare pe site-uri de imobiliare, acolo unde proprietarii își vând direct bunurile (www.directproprietar.ro). Astfel, aici apar la vânzare două terenuri din zona Parcului Herăstrău și de pe Șoseaua Petricani, iar la contact apare numele Miruna Pascu.

Apoi, tatăl tânărului, Mihai Pascu, a fost, în urmă cu ceva ani, director de concurs la Cupa Off Road Masters X3M Vâlcea. Bărbatul a menționat, la profilul de pe pagina sa de socializare, că locuiește acum în orașul Roermond din Olanda.

Chiar ieri, chiar înainte de accident, Mihai Pascu a postat un videoclip alături de fiul său. Vlad se afla la volanul unei decapotabile, iar în înregistrarea video cei doi spun că se află în localitatea Vama Veche. Pe de altă parte, la adresa unde locuiește Vlad Pascu apare cu sediul social firma Bauhaus Factory S.R.L.”.

Citește și: Șoferul drogat care a produs teribilul accident de la 2 Mai, arestat. Poliția răspunde acuzațiilor

 Mai mult, la un post de televiziune, Monica Tatoiu a dezvăluit cu ce se ocupa de fapt tatăl lui Vlad Pascu. 

„Îl știu de când era mic, avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului. Voiam să salvăm un parc, niște copaci, niște păsări.

Am avut trei sau patru ani procese cu el. Soțul meu s-a îmbolnăvit grav atunci. Până la urmă l-a dovedit, dar atenție! Acest om, tatăl acestui copil… copilul nu are nicio vină. Tatăl acestui copil a încheiat o afacere de 17 milioane de euro cu bani cash în fața unui notar care ulterior în 2017 a fost trimis în judecată și condamnat.

Am trimis documente la spălarea banilor și nimeni nu s-a deranjat. Nu ne punem întrebări că acești părinți au niște relații care îl vor salva pe acest copil de pușcărie? Și nu-i interesează de cei doi copii morți? Trăim într-o țară înfiorătoare. Acești oameni au ucis doi copii prin copilul lor și și-au ucis și copilul”, a transmis Monica Tatoiu.

Banii au fost de la niște investitori din Sicilia, din Catania, unde probabil o să-l trimită și pe fii-su după ce-l scapă”, a mai spus Monica Tatoiu.

Legături cu Sile Cămătaru?

Pascu Mihail Claudiu și Pascu Miruna apar în dosarul celebrului lider al lumii interlope Sile Cămătaru. Ei sunt menționați acolo după ce au dat bani cu camătă. Cei doi sunt martori spre deosebire de Silviu Dudiță, mult mai cunoscut publicului sub numele de Fluturică.

În aprilie 2003, partea vătămată Voiculescu Radu Gheorghe a împrumutat de la martorii Mihail Pascu Claudiu şi Pascu Miruna suma de de 75.000 USD cu dobânda de 6% pe lună încheind în acest sens contractul de vânzare-cumpărare” se arată în motivarea în urma căreia judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare.

În document se arată că partea vătămată a apelat la Silviu Dudiță, zis Fluturică pentru a achita împrumutul către părinții criminalului din Vama Veche. Locotenentul lui Sile Cămătaru a împrumutat partea vătămată la o dobândă mai mică decât familia Pascu. Fluturică a preluat datoria cu o dobândă de lunară de numai 4%.

De altfel, Fluturică și soții Pascu s-au întâlnit la notar pentru a semna un contract de vânzare cumpărare pentru imobilul lui Voiculescu. Din această afacere, cei doi soți au obținut 28.000 de euro. Ei l-au împrumutat pe Voiculescu Radu cu 75.000 de euro și au vândut imobilul cu 103.000 de euro către locotenentul lui Sile Cămătaru.

Soții Miruna și Mihail Claudiu Pascu au fost menționați de presă numai în legătură cu afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro. Numele celor doi a apărut în legătură cu scandalul legat de construirea unui hotel de zece etaje pe Bd. Expoziției, nr. 22.

Cei doi au mai fost pomeniți de presă și datorită unei inginerii imobiliare legată de Parcul Școala Herăstrău. Ambele zone reprezintă cele mai atractive și mai scumpe amplasamente pentru proiecte imobiliare, conform lumeapolitica.ro.

Judecat după legea Anastasia

Tragedia s-a produs sâmbătă, 19 august 2023, în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu conducea sub influența drogurilor.După ce a produs accidentul a fugit de la locul faptei.

Ulterior, prins în stațiunea 2 Mai a fost testat cu aparatul drog test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Mai mult, martorii au declarat că bărbatul era atât de drogat, că părea că nu era conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident atât de grav. El este acum cercetat în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

De altfel, potrivit unor surse Digi24, el s-a întâlnit de două ori cu polițiștii de la Rutieră înainte de a provoace tragedia.

Prima întâlnire a fost la 9 seară, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

Tânărul și-a continuat drumul.

Citește și: Accident teribil, în 2 Mai. Un șofer drogat a intrat într-un grup de pietoni și a ucis două persoane

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante.

Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri.

La 4.30 a ieșit din sediul poliției. Potrivit surselor citate, de acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri.

După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan. Apoi s-a produs accidentul.

Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Județean de Polițe (IPJ) Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute. Șefii poliției vor să afle exact când a consumat tânărul droguri și dacă atunci când a fost oprit era sub influență stupefiantelor.

Tânărul va fi judecat după legea Anastastia, intrată în vigoare în această vară. El ar putea primi 7 ani de închisoare cu executare. 

Citește și: Procurorii DIICOT ar fi putut împiedica moartea a doi oameni, dar l-au lăsat pe autor în libertate

Copie la indigo după accidentul lui Mario Iorgulescu

În urmă cu cinci ani, pe 8 septembrie 2019, în jurul orei 03.00, pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, fostul președinte LPF, a urcat băut și drogat la volan și a intrat cu mașina într-un alt autovehicul care circula regulamentar. 

Un tânăr de 24 de ani a murit pe loc. Era tatăl a doi copii.

A fost condamnat la peste 15 ani de închisoare însă tânărul se află în Italia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te