20.000 lei/lună pentru deputatul PSD, plagiator, Ioan Mang. În 2021, și-a luat Mercedes de 30.000 €

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.07.2021 - 15:04
20.000 lei/lună pentru deputatul PSD, plagiator, Ioan Mang. În 2021, și-a luat Mercerdes de 40.000 € /FB

Deputatul PSD, Ioan Mang, câștigă bani de la buget din două surse. Sigur pe veniturile sale, și-a cumpărat un Mercedes pentru care a încheiat un contract de leasing în 2021.

SHARE

Ioan Mang este deputat PSD, lider al social democraților din Bihor. El a fost nominalizat, în 2012, de Victor Ponta pentru funcția de minstru al Educației. A demisionat după numai câteva zile după ce a fost acuzat că a plagiat mai multe articole științifice.

Presa a scris, atunci: Consiliul Naţional de Etică (CNE) a stabilit, azi, că fostul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, a plagiat în mai multe articole ştiinţifice, decizia urmând să fie făcută publică după ce va primi avizul Direcţiei Juridice din Ministerul Educaţiei. Hotărârea a fost luată după analizarea mai multor articole semnate de Mang pentru care s-au primit sesizări cu privire la posibile cazuri de plagiat, potrivit surselor, citate de Mediafax.

Citește și: PSD are candidați „tari” la Bihor: 2 plagiatori dovediți și o deputată care a ignorat pe judecători

Au trecut trei ani de zile de guvernare PSD și, abia în 2015, CNE a făcut publică decizia în cazul lui Mang. Verdictul a fost că Mang a plagiat dar puțin și anume un singur articol. Restul articolelor au fost plagiate de ceilalți autori care au semnat alături de Mang. O decizie foarte bizară.

„Deşi acuzat în 2012, când a fost pus ministru al Educaţiei, că şi-a pus numele pe şapte lucrări ştiinţifice plagiate, săptămâna trecută a ieşit la iveală că în cazul profesorului universitar Ioan Mang, şeful PSD Bihor, cei care i-au judecat faptele au dat dovadă de multă şi deosebită înţelegere. Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a publicat, în sfârşit, raportul final al anchetei care l-a vizat pe Mang, concluzionând că acesta e vinovat doar de plagierea, şi aceea parţială, a unui singur articol. În legătură cu celelalte şase, eticienii au considerat că, fiind semnate împreună cu alţi "autori", vina le aparţine acestora. Inclusiv soţiei sale, Erica Mang”, spune ebihoreanul.

Citește și: Șeful PSD Oradea, profesor plătit de la buget. Verdict, plagiat!

Detalii AICI.

Ioan Mang și-a continuat cariera politică dar și pe cea de la catedră. El este profesor la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației de la Universitatea Oradea (de stat). În 2020 a câștigat suma de 6.666 de lei. Ca deputat PSD el va mai încasa, lunar, suma de aproximativ 13.000 de lei.

Soția lui Ioan Mang este angajată tot la Universitatea Oradea de unde, anul trecut, a câștigat aproape 12.000 lei pe lună.

Sigur pe aceste venituri de la buget, Mang și-a făcut un leasing pe care trebuie să îl plătească între 2021 și 2025. Mașina cumpărată este un Mercedes E 220 4 Matic fabricat în 2019. Specialiștii pieței auto spun că un astfel de model de Mercedes vechi de numai doi ani costă în jur de 30-35.000 euro. Acesta este și prețul la care am găsit acest model pe site-urile de specialitate. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te