Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant. De ce au ajuns la închisoare?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 04.08.2024 - 17:58
Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant. Aparent, ne-am putea gândi că respectivii bucătari au făcut un lucru bun, astfel încât clienții să nu sufere toxinfecții alimentare ori să aibe stomacul deranjat. Dar poliția n-a fost de acord cu „trucul” lor.

SHARE

Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant. Doi bucătari de la un restaurant din Jiangsu, China, au fost condamnați la închisoare pentru că au amestecat mii de feluri de mâncare cu medicamente antidiareice, pentru a se asigura că ingredientele vechi nu vor afecta stomacul clienților localului.

Metoda contra alimentelor expirate găsită de doi chefi de restaurant. De ce au ajuns la închisoare?

La 30 iulie, Biroul de Gestionare a Pieței din districtul Chongzhou, orașul Nantong, a emis o declarație prin care anunța că doi bucătari care au lucrat la un hotel restaurant local au fost condamnați la închisoare.

Acuzația formulată a fost că ei au servit „alimente toxice și dăunătoare” amestecate cu sulfat de gentamicină, un antibiotic utilizat pentru tratarea diareei.

Citește și: Un bărbat a ajuns în spital după ce a mâncat două conserve de pește. Era să moară

Cei doi bucătari, cunoscuți doar ca Sha și Fu, au fost găsiți vinovați de vânzarea de mâncăruri contaminate în scopuri de comercializare și condamnați la doi ani, respectiv, un an și șase luni de închisoare, fiind obligați să plătească și o amendă de 160 000 de yuani, circa 22 000 de dolari, scrie odditycentral.com.

Se pare că cei doi vinovați au folosit ingrediente expirate în preparatele lor și le-au amestecat cu gentamicină, pentru a minimiza riscul ca clienții să aibe stomacul deranjat.

Conform unei anchete a poliției, bucătarii au vândut cel puțin 1 612 porții de alimente cu sulfat de gentamicină.

8World a raportat recent că acest caz bizar a fost adus în atenția Biroului de Gestionare a Pieței de către un angajat al hotelului Guanyinshan Garden, care a raportat că bucătarii de acolo foloseau gentamicină pentru a anula efectele ingredientelor alimentare expirate.

Citește și: Un actor vegetarian de 38 de ani a renunțat la dietă și s-a apucat din nou de mâncat carne. Motivul?

Mâncăruri precum mațele de pește înăbușite cu sos de pui și tendoanele înăbușite cu sos de pui au fost îmbibate cu sulfat de gentamicină în proporție de „o injecție pe porție" pentru a se asigura că au efectul scontat.

Când poliția a percheziționat restaurantul din orașul Nantong, a găsit în bucătărie 101 cutii de sulfat de gentamicină, care fuseseră cumpărate de un om de serviciu al hotelului pe nume Zhang.

Ancheta care a urmat a arătat că respectivul cumpăra în mod regulat aproximativ 100 de cutii la un moment dat, fără a avea o rețetă pentru antibioticul respectiv.

Citește și: Decizie definitivă în procesul dintre Sorin Bontea și Antena 1. Cine are bani de plătit?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te