FOTO Actrița Tatiana Iekel despre soțul Florin Piersic: „Nu a fost iubirea vieții mele. Era un crai”

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.07.2023 - 18:44
Tatiana Iekel, alături de fiul ei, Florin Piersic junior - Foto: Arhiva, Florin Piersci junior
Tatiana Iekel

Tatiana Iekel a fost căsătorită timp de 14 ani cu Florin Piersic, din mariajul lor născându-se Florin Piersic junior. Cei doi s-au despărțit pentru că Florin Piersic era „un mare crai”.

SHARE

"Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârşit... Teatrul Mic", mărturisea Tatiana Iekel în volumul "Teatrul Mic. 50 de ani", apărut în 2013.

Tatiana a murit în anul 2017 și a fost prima soție a lui Florin Piersic. Povestea lor de iubire a început în anul 1958, la Paris. Cei doi s-au căsătorit în anul 1960 şi s-au despărţit în anul 1974. Din mariajul lor a rezultat un copil, Florin Piersic Junior care, ulterior, a urmat aceeaşi carieră ca şi părinţii săi celebri.

Citește și: Un ucigaș condamnat la moarte a refuzat "ultimul privilegiu" înainte de a fi executat. A rămas ura

Într-un  interviu acordat la un post Tv, Tatiana Iekel mărturisea: „Nu a fost iubirea vieții mele. N-aș putea să spun asta. Iubirea vieții mele a început când aveam 13 ani și eram elevă la Iași. El a fost cea mai mare iubire a vieții mele și ne-am despărțit din cauza lui Florin. . Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim...”

Fotografie rară

Florin Piersic Junior a făcut publică o fotografie rară, în care apare alături de mama sa, Tatiana Iekel. Imaginea datează din anul 1971, când Florin Piersic era doar un băiețel, fericit în brațele celei care l-a adus pe lume.

Ce a declarat Florin Piersic la puțin timp după moartea fostei soții

„Tatiana, scumpa mea, de când ți-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la tine, la noi, la cum ai apărut în viața mea și m-am îndrăgostit definitiv de tine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărțit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai și de care eu sunt atât de mândru și mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârșitul sfârșitului. Eu, Florin, cu durere și lacrimi în ochi și în suflet, îți sărut mâna și îți mulțumesc că mi-ai fost alături și m-ai însoțit cu gândul tău bun, chiar și atunci când am fost departe unul de celălalt.

Dar tu știi bine, că deși viața ne-a despărtit, noi am rămas mereu aproape”, a spus Florin Piersic la puțină vreme după moartea Tatianei.

Cine a fost Tatiana Iekel

Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana a fost repartizată la Teatrul Mic imediat cum a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale". "Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării", spun reprezentanţii teatrului.

Citește și: Orfană și crescută de călugărițe, Sanda Toma a rămas văduvă la 50 de ani. „Nu aș schimba nimic”

"Zboară cocorii" de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, a fost primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Atunci, a jucat alături de nume precum Iurie Darie şi Ion Gheorghiu. A avut un succes de neuitat şi a participat în delegaţia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal, precizează Teatrul Mic.

Pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic, Tatiana Iekel a însumat peste 70 de roluri, pline de substanţă şi apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul "Cum gândeşte Amy", regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Totodată, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul "Sieranevada" (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria "Cea mai bună actriţă în rol secundar".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te