Un ucigaș condamnat la moarte a refuzat "ultimul privilegiu" înainte de a fi executat. A rămas ura

DE Daniel Toșa | 30.11.2022 - 13:01

Un deținut condamnat la moarte a refuzat ultima masă înainte de a fi executat prin injecție letală, după ce a fost condamnat pentru că a organizat o ambuscadă și a executat un polițist cu două gloanțe în cap.

SHARE

Kevin Johnson a refuzat o ultimă masă și nu a dat nicio declarație finală după ce apelul său la clemență a fost respins și a fost executat în închisoare, după ce a fost condamnat moarte pentru uciderea unui polițist.

Execuția lui Kevin Johnson a avut loc marți, 29 noiembrie 2022, la ora locală 11.04 (ora României), la închisoarea Bonne Terre din Missouri, SUA, după ce apelul său la clemență a fost respins.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a decis să nu dea nicio declarație finală, precum și să refuze ultima sa masă, relatează Daily Mirror.

Ce acuză avocații ucigașului?

Deși echipa de avocați a lui Johnson a recunoscut că acesta l-a ucis pe ofițerul William McEntee în 2005, ei au susținut în apel că sentința sa la moarte a fost pronunțată parțial din cauza faptului că este de culoare.

Shawn Nolan, unul dintre avocații săi, a dat o declarație înainte de execuție: "Statul Missouri este pregătit să-l execute pe Kevin Johnson în această seară, nu pentru crimele sale, ci pentru că este negru".

Citește și: Amenințare: 12 nave rusești în Marea Neagră. Blinken: „Zonă de importanță strategică pentru NATO”

I s-a refuzat o amânare a execuției, care a fost depusă luni (28 noiembrie) la Curtea Supremă din Missouri, dar care a fost ulterior respinsă în aceeași zi.

Guvernatorul statului, Mike Parson, și-a exprimat clar punctul de vedere luni, după ce a anunțat că nu îi va acorda clemență lui Johnson din cauza naturii violente a crimei.

Citește și: România cere Ucrainei să recunoască inexistența aşa-zisei "limbi moldoveneşti"

"Uciderea violentă a oricărui cetățean, cu atât mai mult a unui ofițer de poliție din Missouri, ar trebui să fie întâmpinată doar cu cea mai completă pedeapsă pe care o permite legea statului. Prin propriile acțiuni odioase ale domnului Johnson, acesta i-a furat viața sergentului McEntee și a lăsat o familie îndurerată, o soție văduvă și copii fără tată. Clemența nu va fi acordată."

Kevin Johnson was executed after being convicted of killing a police officer

Cum s-a petrecut Crima?

Uciderea lui McEntee, soț și tată a trei copii, în vârstă de 43 de ani, s-a petrecut după ce acesta a ajuns la domiciliul lui Johnson, la 5 iulie 2005, pentru a executa un mandat de arestare după ce a încălcat termenii eliberării condiționate.

Johnson s-a dus în camera fratelui său în vârstă de 12 ani pentru a-l trezi după ce a observat că poliția a sosit la ei acasă.

Fratele său a fugit la casa bunicii sale de alături, dar a suferit un atac de apoplexie și, din păcate, a decedat câteva ore mai târziu la spital.

Johnson a vorbit cu prietenii mai târziu în acea zi și a dat vina pe poliție pentru moartea fratelui său, spunând: "Nu au încercat să-l ajute, că era prea ocupat să mă caute pe mine".

McEntee se afla în cartier pentru o problemă separată înainte de a fi abordat de Johnson, care s-a apropiat de mașina sa și a dat drumul la focuri de armă, după cum a spus: "Mi-ai ucis fratele".

Ofițerul a fost împușcat de cinci ori și, înainte de a ieși din mașină în stare de rănire, Johnson l-a împușcat mortal de două ori în cap.

Kevin Johnson was executed after being convicted of killing a police officer

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te