Destinul cumplit al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Luată ostatică, abuzată, se stinge la 34 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.06.2023 - 15:28
Maria și Mirabela - Foto: playtech.ro
Maria Mirabela - Captura Youtube

Copilul minune Gilda Manolescu, fetița de treabă din „Maria, Mirabela” avea să joace doar în acest film. Gilda Manolescu a fost fata cumsecade din pelicula realizată de Ioan Popescu Gopo. Din păcate, s-a stins la o vârstă fragedă.

SHARE

„Maria, Mirabela” are în distribuția principală două fetițe. Maria este interpretată de Gilda Manolescu, iar Mirabela de Medeea Marinescu. În timp ce Medeea a continuat să joace în filme și a avut o carieră remarcabilă, Gilda Marinescu a cunoscut doar gloria acelui film. Ea își va pierde viața la o vârstă fragedă. Diverse surse nu se pun de acord asupra modului în care Gilda a încetat din viață.

„Maria, Mirabela” este un film hibrid. Joacă actori precum cei mai sus amintiți, dar are și o parte de animație. Vocile micilor ființe din film au fost dublate de artiști importanți. Broscoiul Oache (voce Anda Călugăreanu) se întâlnește cu prietenii săi - licuriciul Scăpărici (voce Mihai Constantinescu) și fluturele Omidé (voce Alexandrina Halic). Muzica este asigurată de Mihai Constaninescu, dar și de compozitorul Eugen Doga.

Vedetă la 6 ani

Medeea Marinescu avea 6 ani, cu unul mai puțin decât Gilda Marinescu. Ea a povestit, la Digi24, despre modul în care filmul i-a marcat viața, dar și despre destinul tragic al prietenei ei din film.

„Pe vremuri mă strigau «Maria Mirabela cu ochii cât umbrela!». Asta ca să mă enerveze. Acum, mi se întâmplă să mă strige «Mirabela», deși oamenii mi-au învățat numele adevărat. Eu sunt «Maria Mirabela», porecla mi-a rămas doar mie fiindcă Gilda, care din păcate nu mai este în viață, a murit, după ce a plecat inițial în Germania. A avut un destin teribil”, a dezvăluit Medeea Marinescu în emisiunea „La cină”.

Se știe că Gilda Marinescu a jucat doar în acest film. Mama ei a plecat la puțină vreme după terminarea peliculei în Germania. Gilda Marinescu a urmat o carieră de balerină, întreruptă brusc de un accident de mașină.

Un destin ratat

„Am aflat la Moscova, când, invitată de televiziunea națională de acolo, s-a făcut o emisiune despre copiii celebri din cinematografia rusă. „Maria, Mirabela” a avut dublă versiune, în română și în rusă, fiind coproducție româno-rusă. Am fost asimilate, personajele „Maria” și „Mirabela”, ca fiind ale cinematografiei ruse. La acea emisiune, a apărut un filmuleț cu mama Gildei, care era în Germania, profesoară de balet, care a povestit… Țin minte că traducătoarea mea a început să plângă, cu sughițuri, și nu a putut să-mi mai traducă. Auzeam doar oftaturi lungi.

La sfârșit, am reușit să aflu. Un destin ratat, a încercat să îmbrățișeze o carieră în balet, era foarte grațioasă și frumoasă, fragilă și delicată, dar a avut un accident de mașină foarte grav care a lăsat-o cu sechele, cu probleme la picior, cariera a fost terminată. Apoi, a fost luată ostatică de un fost pușcăriaș, a fost abuzată, a avut șoc după șoc, iar la 34 de ani a murit… Poate dacă rămânea aici, destinul ei ar fi fost altul”, a dezvăluit Medeea.

A imobilizat-o cu un spray 

În presa rusă au apărut alte declarații ale mamei Gildei care arată că iubitul ar fi fost cel care a produs accidentul de mașină.
„Nu-l puteam suporta, simțeam că această relație nu se va termina cu bine. Era un narcoman și, din câte îmi amintesc, ambii erau drogați când au urcat în mașină. Se certau, iar el s-a izbit cu o viteză mare într-un zid”, a povestit mama actriței, conform informațiilor din presă.

Gilda a plecat la Berlin pentru a scăpa de influența negativă a iubitului. Aici s-a angajat la o florărie, iar în drum spre casă a fost luată ostatică de un bărbat.

Citește și: Prietenul lui Piersic fuge din țară cu cea mai frumoasă femeie din România. Avea numai 45 de ani

„Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale”, a povestit mama actriței, potrivit aceleiași surse.
Gilda a murit în 2009, cauza fiind o insuficneță renală.

De ce Maria e considerată fata cea bună?


Povestea începe cu venirea Zânei Pădurilor (Ingrid Celia) la izvorul unde se afla Oache. Zâna a băut din apa izvorului și i-a mulțumit broscoiului pentru darul său, dar Oache i-a răspuns că nu știe despre ce dar este vorba pentru că broscuțele nu sunt bune la nimic.

Ca pedeapsă pentru minciuna spusă de Oache („E o minciună de îngheață apele”) zâna a înghețat apa izvorului făcând ca broscuței să-i înghețe picioarele în apă. După un timp, surorile Maria și Mirabela au ajuns pe malul pârâului căutându-și mingea.

Citește și: Bolnav de cancer, artistul care i-a dus pe ardeleni în Vestul sălbatic, vine din exil să moară acasă

Văzând broscuța prinsă în gheață, Maria vrea să o elibereze spre împotrivirea Mirabelei care insistă să plece acasă. Apar mai multe broscuțe vesele care dansează pe gheață în jurul lui Oache, topind gheața din jurul său, pentru ca fetițele să-l poată lua cu ele la Zâna Pădurilor, care locuia la marginea pădurii. Oache vrea să-și ceară iertare de la zână. Fetițele iau cu ele bucata de gheață în care se aflau înțepenite picioarele broscuței și merg spre locul unde se afla Zâna Pădurilor pentru ca aceasta să-l elibereze pe Oache de sub vraja ei.

Povestea pe larg AICI

Interesant este că filmul ar fi trebuit să se numească „Fata bună și fata rea”. Desigur, Gilda a jucat-o pe fata bună.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te