VIDEO La 15 ani, Alice Ene luptă în clasa greilor în cel mai puternic Grand Prix de drift din Europa

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.08.2022 - 13:31
Alice Ene luptă în clasa greilor în cel mai puternic Grand Prix de drift din Europa. / Foto: Alice Ene, Facebook

Alice Ene, românca încoronată „Regina Drift”-ului în Europa în 2021, a împlinit 15 ani și reprezintă anul acesta România într-unul din cele mai puternice Grand Prix-uri de drift din Europa - Nurburgring Drift Cup. Și asta chiar la clasa greilor, cu mașini de 700-800 de cai.

SHARE

"Participările pe care acum Alice le are, fac parte dintr-un plan de dezvoltare sau o strategie pe termen mediu și lung. Spun asta pentru faptul ca timp de 3 ani din momentul debutului ei, Alice are ca target cât mai multe participări doar participări, asta pentru a acumula experiență. Tocmai de aceea îmi doresc sa participe în cât mai multe etape și concursuri europene.

Citește și: FOTO „Febra” cazării la UNTOLD: Un clujean își închiriază balconul cu 240 €. Este dotat cu o saltea

Abia după 3 ani sau chiar mai bine vom încerca sa punem ca target, clasări printre primele locuri. A fost foarte greu dpdv financiar să ajungem aici dar asta s-a realizat datorita partenerilor noștri din partea cărora am avut toată susținerea și pentru asta dorim să le mulțumim!", a declarat Team Mangerul Sorin Ene care, în același timp, este și tatăl și trainerul lui Alice.

Nurburgring Drift Cup este un Grand Prix de Drift cu tradiție, organizandu-se încă din anul 2013. Competiția adună anual nume sonore din driftul european. Câștigătorul primei ediții a fost James Deane. 

Cea mai tânără „Drift Queen” a Europei

Alice Ene, fiica multiplului campion de drift Sorin Ene, „HAI”-ul pentru prieteni și pasionați, omul care, cu ani în urmă, a pus bazele Campionatului Național de Drift, a devenit în 2021 cea mai tânără „Drift Queen” a Europei (14 ani).

La opt ani, când alte fete încă preferă să îmbrace păpuși, Alice a început să învețe să conducă mașina. Iar la 11 ani, deja făcea derapaje controlate sau drift-uri, cum le spun pasionații și piloții. 

Citește și: O româncă, cea mai tânără „Regină a Drift-ului” din lume. Are 14 ani și s-a impus din prima cursă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.