Antrenorul pe care Halep l-a concediat pentru că îi cerea prea muți bani, verdict în cazul de dopaj

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.12.2022 - 15:10
Wim Fissette și Halep - Foto: Sport Illustrated

Wim Fissette, fostul antrenor al lui Naomi Osaka dar și al Simonei Halep și-a împărtășit recent părerea despre Simona Halep și cazul ei de dopaj.

SHARE

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Informație - șoc din Spania: Simona Halep va fi suspendată doi ani. „Nu va mai reveni pe teren”

 Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Șansă pentru Halep. Confirmare că ar fi putut consuma carne contaminată. Steroizii din vaci de vină?

A antrenat-o pe Simona

Wim Fissette a antrenat cinci sportive ce au fost numărul 1 mondial: Victoria Azarenka, Kim Clijsters, Simona Halep, Angelique Kerber și Naomi Osaka.

Wim Fissette a adus o contribuție semnificativă la tenisul feminin. A ajutat la producerea mai multor campioane de Grand Slam în jocul feminin de-a lungul anilor. În cadrul interviului, a vorbit despre  Simona Halep, care a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanță care a fost interzisă de Agenția Mondială Antidoping.

Fostul antrenor al lui Naomi Osaka și-a împărtășit părerile despre Halep


Halep trebuie să arate exact cum a pătruns substanța ilegală în organismul ei. Ea trebuie, de asemenea, să clarifice modul în care aportul a fost pur neintenționat. În ciuda faptului că este o bătălie grea, nu este de netrecut. Într-un interviu recent acordat EssentiallySports, Fissette și-a declarat sprijinul pentru Simona.

El a spus: „Cred că, personal, cea mai mare problemă a ei în acest moment este, desigur, să își arate nevinovăția... Nu a făcut-o intenționat. Ea nu a vrut niciodată să facă asta, așa că probabil s-a întâmplat ceva accidental sau poate nu și-a verificat băutura...”.

Fissette a adăugat în continuare: „Sunt cu adevărat sigur că este o jucătoare cinstită și cu siguranță nu a înșelat. Ea nu a trișat niciodată în meciuri... vreau doar să-i urez, desigur, multă putere mentală.”

De ce s-a despărțit Halep de Fisstette

Simona Halep s-a despărțit de Wim Fissette după doar zece luni de colaborare, chiar dacă sub comanda antrenorului belgian românca a avut cel mai bun an din carieră.

În anul în care sportiva noastră a jucat finale la Roland Garros și Turneul Campioanelor și semifinală la Wimbledon, tehnicianul belgian a încasat aproximativ 470.00 de euro, din cele 4,5 milioane de euro câştigate de Simona Halep.

În cazul în care cei doi ar fi continuat colaborarea, Wim Fissette ar fi urmat să primească 3.000 de euro lunar şi 10 la sută din câştigurile Simonei Halep din 2015, iar românca nu a dorit să mai plătească această sumă, mult mai mică decât cea primită de antrenorii altor jucătoare de top, prosport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te