Fasolea este un aliment de bază în zonele albastre, părți ale lumii în care oamenii duc o viață lungă și sănătoasă.
Fasolea este ieftină, poate fi inclusă în multe rețete și e plină de proteine și fibre de origine vegetală, a declarat Sarah Doig, autor a mai multor cărți de bucate, pentru Business Insider.
Alimentul de bază în zonele unde oamenii trec de 100 de ani. Cât de des trebuie să-l consumi
Studiile au arătat că persoanele care consumă multe leguminoase - categoria mai largă de alimente care include fasolea - au mai multe șanse să trăiască mai mult, au microbiomi intestinali mai sănătoși și prezintă un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.
Citește și: Dieta pentru longevitate a unei femei de 106 ani. Ce alimente nu mănâncă și cum abordează viața?
Un microbiom intestinal sănătos este legat de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie mai ușoară, echilibru hormonal și o sănătate mintală mai bună.
Potrivit cercetătorului și jurnalistului Dan Buettner, fasolea neagră și năutul sunt alimente de bază în zonele albastre, inclusiv Loma Linda, California, și Ikaria, Grecia.
Citește și: Cea mai în vârstă persoană din SUA dezvăluie secretul unei vieți lungi și fericite, la 115 ani
Acestea sunt zone ale lumii în care oamenii tind să trăiască cu aproximativ un deceniu mai mult decât media și au o stare de sănătate mai bună decât media țării lor.
Citește și: Povestea lui Vincent, un bătrân de 110 ani. Ce a consumat zilnic, cât a muncit și la ce a renunțat
„Cred că singurul superaliment care există în lume este fasolea”, a declarat pentru Business Insider Buettner, care a petrecut două decenii cercetând dietele persoanelor din Zonele Albastre. El a recomandat consumul a cel puțin 115 de grame de fasole pe zi.