Acuzații de furt între primarii Daniel Băluță și Robert Negoiță. Tribunalul le-a făcut dreptate

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.05.2023 - 14:42
Robert Negoiță și Daniel Băluță - Foto: Facebook / Robert Negoiță / Daniel Băluță

Edilul sectorului 4 de la PSD, Daniel Băluță, s-a judecat cu edilul pro-PSD, Robert Negoiță, pe care îl acuză că i-a furat ideile. Tribunalul București a dat, acum două zile, un verdict în acest litigiu, demn de cascadorii râsului.

SHARE

Daniel Băluță este primarul sectorului 4 și a fost implicat în numeroase scandaluri. Printre altele, a chemat jurnaliștii Newsweek la DIICOT după ce aceștia au dezvăluit afacerile controversate pe care le face. Evident, a fost un mare abuz.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA: Primarul Băluță a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști Newsweek 

Vechi membru al PSD, Robert Negoiță este primarul sectorului 3. A plecat, supărat, din partid și a candidat singur în 2020. A declarat, în 2021, că se va întoarce în PSD. Probabil, așteaptă să vadă cum va sta PSD în sondaje. Negoiță este „celebru” pentru sumele uriașe de bani pe care le datorează către ANAF și chiar către primăria pe care o conduce.

Citește și: Urmărit de DNA, Negoiță are datorii către primăria pe care o conduce. 50.000.000$ restanță la ANAF

Primăria condusă de Băluță a dat în judecată primăria condusă de Negoiță pe care a acuzat-o că i-a furat niște schițe și a câștigat după cum se vede mai jos:

Soluția pe scurt: Respinge excepția inadmisibilității, ca neîntemeiată. Admite cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâtul să înceteze orice act de utilizare, în orice formă sau mod, cu privire la ”suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală tip Vortex” aplicată la pasaj rutier suprateran conform schițelor din anexa la Autorizația de construire nr.65/13651/25.02.2021, până la soluționarea dosarului cu nr. 11793/3/2023 al Tribunalului București Secția a IV-a civilă. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, urmând ca cererea de apel să fie depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17.05.2023.
Document: Hotarâre  676/2023  17.05.2023.

Pe scurt. Tribunalul București îi cere lui Robert Negoiță să nu mai folosească, la construirea unui pasaj suprateran, schițele pe care Băluță le-a folosit la un alt pasaj subteran.

Băluță l-a acuzat de plagiat pe Negoiță și instanța i-a dat dreptate.

În aprilie 2023, Daniel Băluță a anunțat că Negoiță l-a furat într-o postare pe FB. Este exact speța care s-a judecat miercuri.

„Proiectul de suflet al comunității noastre, gândit, în primul rând, pentru a le face viața mai ușoară oamenilor care locuiesc în zona Metalurgiei, a depășit deja stadiul de 70% din construcție. În ciuda acestui fapt îmbucurător, îmi exprim însă regretul și dezamăgirea că PROPRIETATEA INTELECTUALĂ A CONCEPTULUI PASAJULUI EUROPA UNITĂ a fost ÎNSUȘITĂ de către Sectorul 3 al Capitalei, fără respectarea celor mai elementare norme deontologice și de protecție oferite de legea proprietății intelectuale”, a scris Băluță pe pagina sa de Facebook. 

„Cu alte cuvinte, Sectorul 3 a copiat fără scrupule proiectul sectorului nostru! Mai exact, a desconsiderat munca de 2 ani a unei echipe de specialiști (ingineri, designeri și arhitecți), originali, creativi și dedicați muncii lor. Vă asigur însă, că am întreprins și că voi întreprinde toate demersurile legale, menite să protejeze proprietatea comunității Sectorului 4. În tot acest timp, nu voi înceta nici măcar o secundă să duc la bun sfârșit acest proiect extrem de important și de util comunității noastre, așa cum v-am promis!”, a completat Daniel Băluță, primarul care în 2020 a scos cel mai mare procent în Capitală, adică aproximativ 58%.

Concluzie. În loc să colaboreze pentru binele comunității, doi primari PSD se dau în judecată pentru că unul a furat niște schițe. Altfel zis, două pasaje identice nu încap în București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te