Dezastre în cascadă. Și nu doar la Bigăr

DE Mihai Duță | Actualizat: 10.06.2021 - 00:02

Prăbușirea cascadei Bigar, parțială de altfel, dar, într-adevăr, nu prea mai merge de selfie, a bulversat România. De data asta nu ne-a salvat niciun prinț austriac, rămâne să dăm vina între noi. Desigur, că nu mai avem nicio facultate în primele o mie din lume nu-i așa grav.

SHARE

Dar cine-și face selfie cu un clasament al universităților? Ăsta e subiect de live pe Youtube?

Măi oameni buni, s-a prăbușit mândria noastră națională, colțul nostru de rai, nestemata Caraș-Severinului, și vouă vă arde de chestii intelectuale?

Oricum, problema a și fost rezolvată pe loc de un politician surogat care știe el o adresă cu o cascadă mai înaltă și și mai nefotoșopată. Că, până la urmă, cel mai important e să curgă apa.

Desigur, implicațiile sunt multiple, nu știu cum ne vom mai reveni ca popor după prăbușirea asta. 

Deși, o catastrofă din asta, o pedeapsă care trebuia să vină, era de așteptat. Existau ceva semne.

Mugur Isărescu și-a dat acordul pentru ca pușcăriașii Adrian Năstase (co-autor) și Adrian Severin (coordonator) să publice o carte la Editura Academiei Române: Enciclopedia Juridică Română Vol.1. 

Citește și: Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea lui Isărescu

Apoi, tot Isărescu l-a recomandat la Editura Academiei și pe Dan Voiculescu, născându-se o altă capodoperă: Tratatul Umanismului Practic.

Citește și: EXCLUSIV Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române

Ce legătură au cei trei Bigăr? E simplu: arată cât de mare-i prăbușirea. Cu toate acestea n-am auzit așa un freamăt și atâta indignare cum a fost cu cascada. 

De fapt, dacă oamenii ar fi știu despre aceste nestemate, și-ar fi alinat, citindu-le, durerea pricinuită de prăbușirea perlei Caraș-Severinului.

În cotextul ăsta, faptul că România nu mai are ncio universitate în primele 1.000 (o mie) din lume, nu pare a fi chiar așa o mare tragedie. E doar o altă prăbușire. 

Iar noi mai degrabă reparăm cascada, ca să dea bine, decât să reparăm învățământul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.