Un fost vânzător e în conducerea a 5 companii de stat. Câștigă 22.000 lei/lună. A dat 155.000 la PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.08.2023 - 22:01
Popovici Nicolae - Foto: Facebook

Popovici Nicolae Cristian a fost plătit, anul trecut, de cinci companii românești de stat. Nimic nu îl recomandă pentru a fi în Consiliul de Administrație al vreuneia din ele. Anterior, a fost consilier de vânzări și absolventul uneia din cele mai slabe universități din România.

SHARE

Popovici Nicolae Cristian consemnează cinci surse de venit în Declarația sa de avere depusă anul acesta pentru 2022. Toate din bani publici. 

Citește și: Grindeanu: „Sunt circa 150 de posturi la Ministerul Transporturilor care vor fi reduse”

El este unul dintre cei 4 membri din Consiliul de Administrație al Societății Comerciale de Conservare și Închidere a Minelor Conversmin. Detalii AICI despre firma care se află sub coordonarea Ministerului Economiei și a Mediului.

Citește și: Sporuri uriașe pentru oamenii din subordinea lui Ciolacu: Director: 7.000 lei, consilier: 6.000 lei

Popovici și-a publicat CV-ul din care aflăm că este absoventul Facultății Tibiscus din Timișoara, una din cele mai slabe din România. Universitatea a fost la un pas de desființare și a avut interzis să mai înscrie studenți la admitere.

Detalii AICI

Popovici a fost agent și consilier de vânzări mare parte din viață: la compania Arabesque și la Autoglobus până în 2009.

A fost coordonatorul departamentului vânzări la Quark Motors până în 2014. În 2016, de nicăieri, și fără niciun alt studiu/curs în plus, devine coordonator de investiții la Aeroportul din Timișoara.

Agent de vânzări, în conducerea a 5 companii de stat: ia 22.000 lei/lună. A dat 155.000 lei la PSD

Din 2016 este director în cadrul Smart SA. Evident, studiile lui de drept de la Facultatea Tibiscus nu au nimic în comun cu domeniul pe care îl coordona.

În anul 2022, Popovici a câștigat 87.000 de lei de la compania Smart S.A. care este Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei de Transport: "SMART" S.A. a luat ființă în august 2001, prin reorganizarea unor activități din cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. SMART S.A., filială a Companiei Naționale "Transelectrica" S.A., este structurată în opt sucursale regionale de mentenanță, ce acoperă întreg teritoriul țării, potrivit prezentării.

Detalii AICI 

A câștigat 58.000 de lei de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații - ANCOM.

A câștigat 21.000 de lei de la CFR SA Călători.

A câștigat 82.000 de lei de la Societatea de administrare a participațiilor în energie, SA București.

A câștigat 14.940 lei de la Conversim.

În total a câștigat 22.000 de lei lunar.

Potrivit informațiilor Newsweek, anul acesta, veniturile de la Conversim vor spori. Membrii CA vor primi 3.800 lei lunar brut. Newsweek România i-a cerut un punct de vedere lui Popovici Cristian, dar nu a primit răspuns.

În total, anul trecut a câștigat 22.000 de lei pe lună de la 5 companii de stat. 

Tot din declarațiile sale de avere mai vechi putem găsi o explicație a ascensiunii sale în companiile de stat. În campania din 2020, a cotizat cu 155.000 de lei la PSD. Atunci declara un singur venit de la CFR Călători - 25.000 de lei. Socrul său l-a ajutat să o scoată la capăt cu banii făcându-i un cadou de 45.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te