Ciorbă, soțul deputatei PSD Vicol, acuzat că gajează apartamente vândute clienților de către Nordis

DE Petru Zoltan | Actualizat: 04.10.2021 - 18:11
Ciorbă, soțul deputatei PSD Vicol, acuzat că gajează apartamente vândute clienților de Nordis/FOTO: ZF

Milionarul arădean Simion Apreutese a devoalat public mai multe nereguli practicate de grupul de firme Nordis, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din România.

SHARE

De exemplu, afaceristul Simion Apreutese susține că a contractat două apartamente în blocul Rolex, situat în cartierul bucureștean Primăverii. Dar dezvoltatorul imobiliar le-a ipotecat la bancă fără să îl anunțe, deși apartamentele erau plătite în proporție de 95%.

Grupul de firme Nordis îl are ca acționar principal pe afaceristul Vladimir Răzvan Ciorbă, actualul soț al deputatei Laura Vicol, de la PSD.

Citește și: Fosta nazistă, 96 de ani, care a fugit înainte de procesul din Germania, a fost prinsă

Recent, deputata Laura Vicol a trimis notificări mai multor publicații online prin care le cerea să înlăture toate articolele și postările care abordează subiecte care privesc viața privată a ei.

Grupul Nordis a ipotecat apartamentele din blocul Rolex

Simion Apreutese se consideră unul dintre cei mai mari investitori al grupului de firme Nordis, după ce a contractat două apartamente în București și peste 100 de apartamente în proiectul de hotel din stațiunea Mamaia. Cele peste 100 de apartamente sunt echivalentul a trei etaje.

Nemulțumirea afaceristului arădean a fost generată de faptul că grupul Nordis i-a pus gaj la bancă cele două apartamente din București pentru a obține o linie de credit. El a dezvăluit mai multe nereguli ale grupului Nordis pe un grup de Facebook.

Citește și: Patroana și Dana Criminala, femeile care i-au marcat viața infractorului Leo de la Strehaia

Contactat de Newsweek România, Simion Apreutese a spus „ipoteca a fost pusă ilegal. Pot să înțeleg că se întârzie o lucrare. Dar nu poți să pui ipotecă. Pe apartamentele mele au pus ipotecă pentru a primi o linie de credit, conform extrasului CF. Eu aveam notat la cadastru promisiunea de vânzare-cumpărare. Le-am cerut să ridice ipoteca pe bunul pe care l-am plătit. E o diferență mare. Ipoteca a fost pusă în mod fraudulos fără să mă anunțe”.

Grupul Nordis i-a returnat banii

Afaceristul arădean spune că promisiunile de vânzare – cumpărare semnate de grupul de firme Nordis cu cumpărătorii apartamentelor nu au o însemnătate foarte mare în instanță de judecată. Chiar și așa, promisiunile trebuie menționate în Cartea Funciară.

Promisiunile de vânzare-cumpărare semnate de oameni nu au mare valoare în instanță. Oamenii sunt foarte ușor de păcălit. Mulți oameni și-au investit banii lor, munca lor de o viață. Nu e chiar corect. Mie mi-au ipotecat apartamentul fără să îmi spună. Asta trebuie să înțeleagă oamenii”, spune afaceristul.

În urma mesajului postat pe Facebook de Simion Apreutese, Grupul Nordis a anunțat pe 21 septembrie că i-a restituit suma de 5.631.041 lei, reprezentând integral toate sumele plătite pentru apartamentele din bd. Primăverii.

„Chiar și după primirea notificării, observăm că dl Apreutese a continuat atacurile mediatice, inclusiv cu afirmații privind solvabilitatea grupului Nordis. Din nefericire, cu toate că nu ne-am dorit acest lucru, am returnat astăzi suma de 5.631.041 lei, reprezentând integral toate sumele plătite pentru apartamentele din bd. Primăverii. Am făcut acest lucru, în special, pentru ca opinia publică de pe acest grup și cumpărătorii reali din acest spațiu, să nu aibă nicio urmă de îndoială privind solvabilitatea Nordis și implicit finalizarea tuturor proiectelor noastre”, a transmis Grupul Nordis.

Afaceristul a făcut plângere penală

Simion Apreutese susține că el nu a solicitat niciodată banii înapoi. El a cerut să i se ridice ipoteca bancară de pe cele două apartamente. „Eu am un litigiu comercial cu ei. Sunt cu ei în instanță, le-am făcut și plângere penală. Care e scopul pentru care mi-au returnat o parte din bani? Ei trebuia să ridice ipoteca pe care a fost pusă ilegal. Eu aveam notat la cadastru promisiunea de vânzare-cumpărare. Le-am cerut să ridice ipoteca pe bunul pe care l-am plătit. E o diferență mare. Ipoteca a fost pusă în mod fraudulos fără să mă anunțe”, a precizat Simion Apreutese.

Problemele de livrare la timp ale apartamentelor construite de grupul Nordis au fost remarcate și de alte publicații, care au cercetat chestiunea.

Grupul Nordis, controlat de Ciorbă

Grupul de firme Nordis a dezoltat mai multe proiecte imobiliare de lux în București și Constanța. Asociatul principal al grupului de firme este afaceristul Vladimir Ciorbă, actualul soț al deputatei Laura Vicol, de la PSD.

Vladimir Ciorbă deține 46% din părțile sociale ale firmei Nordis Management. Alte 41% din prățile sociale sunt deținute de Gheorghe Emanuel Poștoacă. La rândul ei, firma Nordis Management deține 95% din Nordis Beach SRL. Restul de 5% sunt deținute tot de Vladimir Răzvan Ciorbă. Poștoacă și Ciorbă dețin în mod egal părțile sociale ale firmei Nordis Best Construct. Fiecare din cei doi parteneri de afaceri dețin câte 40% din firma Nordis Hotel.

În anul 2017, avocata Laura Vicol s-a căsătorit cu afaceristul Vladimir Răzvan Ciorbă, inculpat în dosarul cumnatului lui Victor Ponta. Mirii au fost cununați de soții Daniel și Marinela Dragomir, ambii cercetați în dosarul Black Cube. La nuntă a participat și fosta șefă DIICOT, controversata Alina Bica, arestată în Italia. Ea era urmărită internațional pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse de patru ani de închisoare. Tot în Italia s-a predat și Daniel Dragomir, locotenent-colonelul care a lucrat pentru Serviciul Român de Informații până în anul 2013. El a fost condamnat definitiv la trei ani și zece luni de închisoare de Curtea de Apel București, în iunie 2020.

În decembrie 2020, avocata Laura Cătălina Vicol – Ciorbă a fost aleasă deputat PSD de Dolj. Județ controlat politic de primarul Lia Olguța Vasilescu. Întâmplător sau nu, Laura Vicol a candidat la Dolj după ce a fost avocata Liei Olguța Vasilescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te