"Ironia morții" în Rusia. Dinții de dragon instalați în Kursk au ucis 40 de soldați ruși într-o zi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.10.2024 - 14:47
"Ironia morții" în Rusia. Dinții de dragon instalați în Kusk au ucis 40 de soldați ruși într-o zi - Foto: Profimedia images
"Ironia morții" în Rusia. Dinții de dragon instalați în Kusk au ucis 40 de soldați ruși într-o zi - Foto: Profimedia images

"Ironia morții" în Rusia. Barierele anti-tanc denumite „dinții dragonului”, instalate de armata rusă în regiunea Kursk, au dus la moartea a 40 de soldați ruși într-o singură zi.

SHARE

Aceste obstacole, concepute pentru a opri o posibilă ofensivă ucraineană, s-au dovedit periculoase și pentru propriile forțe ale Moscovei, complicând evacuarea răniților și provocând accidente grave soldate cu pierderea de vieți omenești.

"Ironia morții" în Rusia. Dinții de dragon instalați în Kursk au ucis 40 de soldați ruși într-o zi

În regiunea Kursk, pe autostrada Sudzha-Kursk, armata rusă a instalat bariere denumite „dinții dragonului”, în încercarea de a se proteja de o eventuală pătrundere a Forțelor Armate Ucrainene (AFU).

Aceste obstacole au devenit o problemă majoră pentru trupele ruse, provocând accidente care au dus la moartea a 40 de soldați într-o singură zi, potrivit relatărilor din canalele rusești de Telegram.

Bloggerul rus Svyatoslav Golikov, cunoscut sub pseudonimul „Philologist Ambush”, a scris despre această situație, descriind modul în care „dinții dragonului” amplasați pe drumurile din districtul Velikosoldatsky au cauzat multiple tragedii.

Dinți de dragon - Foto: Profimedia images

Potrivit lui Golikov, aceste bariere au fost instalate fără avertismente sau semne de precauție, iar vehiculele care circulau cu viteze mari, de până la 150 km/h, au intrat direct în ele, provocând accidente fatale.

Citește și: Țara NATO care instalează "dinții de dragon" la graniță cu Rusia. Moscova: "Îi dărâmăm în 10 minute"

„O zonă periculoasă, unde dronele inamice au distrus deja peste 50 de vehicule, atât militare, cât și civile. Oamenii încearcă să se deplaseze rapid prin această secțiune. Zilele trecute, dinții dragonului au fost instalați în secret.

Fără avertismente sau semne de avertizare. Mai multe mașini au intrat în ele la viteze mari, cu morți și răniți grav. Pierderile continuă”, a relatat bloggerul, conform Focus.

Dinții de dragon "apar" peste noapte

Golikov a criticat aspru lipsa de coordonare și planificare, menționând că acești „dinți de dragon” au fost reinstalați chiar după ce au fost dărâmați de forțele ruse.

„Tovarășii care lucrau în direcția Sujan au dărâmat acești dinți, dar a doua zi aceștia au apărut din nou, provocând alte accidente mortale”, a scris el.

Citește și: VIDEO Contraofensiva ucraineană a spart „dinții de dragon” și șanțurile anti-tanc din Zaporojie

Într-un mesaj separat, pe canalul de Telegram „Troika”, s-a raportat că nu mai puțin de 40 de soldați ruși au murit din cauza acestor bariere, instalate în mod greșit pe rutele de evacuare, potrivit Charter97.org.

„Noaptea, un grup necunoscut instalează dinții dragonului pe rutele de evacuare, fără semnalizare. Vehiculele circulă cu viteze mari, încercând să scape de dronele FPV ucrainene, dar sfârșesc în aceste bariere. Într-o singură zi, 40 de oameni au murit”, se arată în mesaj.

Aceste accidente, care au loc mai frecvent decât atacurile cu drone, au stârnit furia soldaților ruși și a celor care operează în regiune, amplificând tensiunile și dificultățile pe câmpul de luptă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te