Cea mai bună vișinată de casă necesită cunoașterea câtorva trucuri, dar mai ales a unui secret care va elimina pericolul real ca licoarea obținută si aibă gustul alterat. Și, indiferent de sfaturile unora, nu trebuie să folosiți deloc în acest proces țuica sau palinca.
Pentru a afla dacă țuica pe care vrei s-o bei ori, și mai bine, pe care vrei s-o cumperi, e falsificată sau nu există câteva trucuri, teste ce nu dau greș. Cunoașterea lor înseamnă că nu vei arunca banii „pe geam” pe o băutură „măsluită sau că nu-ți vei pune sănătatea în pericol.
Berea e un pericol pentru sănătate! Și un pahar de țuică. Doctor Stroescu: „Mor 30.000.000 neuroni”. Ce spune medicul despre ce se întâmplă în corp atunci când consumi bere, dar și ce afecțiuni poți suferi?
Ce mănânci când bei țuică, pălinca, whiskey sau vodca ca să NU fii mahmur și să nu te doară capul a doua zi? Ai mare grijă: în cantități mari alcoolul pur și simplu otrăvește.
Ce era țuica de pufoaică, soluția de „avarie” a românilor, pe vremea lui Ceaușescu, ca băutură? Poate că ți-a trecut pe la ureche numele acestui tip de tărie. Dacă nu, află mai jos despre ce era vorba și cum se prepara.